Szukaj
Jedynka zdecydowane nie: brak ciekawego tematu, światła, krztyny ostrości na dalszych planach.
Dwójka trochę lepiej ale też nie porywa.
D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
Never back down!
Na dwójce zamiast tego wysokiego ISO i dużej dziury, bardziej wskazane byłoby dłuższe naświetlanie z ISO 200 i przysłoną f/7-10, efekt byłby o niebo lepszy.
dla mnie spoko, na 1 widać przemyślane kadrowanie, ale na 2ce to paluchy powyginać za poucinane maszty![]()
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
Co ty opowiadasz?? To, ze rozmemlane to cos nowego???
Pierwsze o czym pomyslalem czytajac ten twoj komentarz to o poruszonej lodce na tej fali.......jest to dopuszczalne, ale pod warunkiem, ze w kadrze mamy cos stabilnego jak pomost.....cos co bedzie wyznacznikiem, bo w takiej opcji jak Ty piszesz to bedzie wszystko nieostre.....
Kocham oklepane kadry, sam tez czesto takie wykonuje, nie kazde zdjecie musi byc rozmyte, autorka podniosla ISO i dala duza dziure bo jak zgaduje, nie miala statywu, wyczytala w ksiazce, ze tak sie robi zdjecia przy slabym swietle....
Otoz, Autorko, tak, dokladnie tak sie robi zdjecia jak napisali w ksiazce, tylko, ze krajobraz robi sie juz inaczej, poza tym fajne rzeczy wychodza jak lamiemy te reguly i bzdury ktore nam wpajaja....
Na przyszlosc do zdjec krajobrazowych, staraj sie nie uzywac wyzszych ISO niz to minimalne ktore mozesz ustawic w aparacie, zainwestuj w statyw i rob zdjecia nie przejmujac sie za bardzo, to ma byc zabawa i przyjemnosc...
Nikon http://greg77.com/
dzięki za komentarz. statywu akurat nie zabrałam, a ponieważ łódka jest dla mnie dość istotnym elementem tego zdjęcia, nie chciałam żeby wyszła poruszona, stąd takie parametry. myślę, że na łamanie reguł jeszcze przyjdzie czas. pozdrawiam![]()
Na 1. nie chodzi o to, że temat jest nieciekawy, tylko że "oddechu" brak. Podobnie jak na 2.
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Skontaktuj się z nami