Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez catintheflat Zobacz posta
    Zdjęcia poprawne choć pierwsze faktycznie może trochę za ciemne. Czekam na te z niedzieli gdzie było lepsze światełko
    To są zdjęcia z wczoraj. Proszę w takim razie jaśniejsze...

03.

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    no to tak:
    1. Lotnisko to Meringen
    2. Axalp to ostatnia miejscowość gdzie można znaleźć ( ale boję się że teraz to już za późno ) miejsce do spania, stamtąd trzeba z buta około 4h iść na górę KP;
    3. Co do przeżyć - nic tak nie wygląda jak siedzenie na górze ( 2.600mnpm ) w jesiennym wschodzie słońca z chmurami pod nogami i latającymi F-18, F-5 i PS na F-5.
    Swiss Air Force powinny Ci płacic za reklamę Choć sądzę, że aż takiej potrzeby nie ma. Na stronie szwajcarskich sił powietrznych wyczytałem, że z miejscowości Brienz jeździ pociąg do Meiringen. Ja jeśli już to wybrałbym kamping. Wiem, że o tej porze może byc chłodno ale jedyna do wytrzymania finansowo opcja. Chyba, że jakis tani hotelik gdzieś dalej niestety.

No to jeszcze dwa z miejscówki właśnie za lotniskiem (jak wszystkie w tym wątku).

04.

05.

Domyślnie

pytanko dot. obiektywu- jaki? czy to nie Sigma ?
    pozdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomgol Zobacz posta
    pytanko dot. obiektywu- jaki? czy to nie Sigma ?
    pozdr.
    Nikkor 70-200 vrII + tc-2.0III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Nikkor 70-200 vrII + tc-2.0III
    To na bogato
    Odnośnie samolotów na tle gór, proponuję potrenować w Popradzie. Nie to co Axalp, ale bliżej a wrażenia również niezapomniane.
    nikon i nikkory oraz troszkę w:
    http://mirroo.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirroo Zobacz posta
    To na bogato
    Odnośnie samolotów na tle gór, proponuję potrenować w Popradzie. Nie to co Axalp, ale bliżej a wrażenia również niezapomniane.
    Piszesz o lotnisku cywilnym czy wojskowym? Przybliż proszę temat trochę. Co do zestawu to są różne punkty widzenia. Posiadacze 500-etek bądź 600-etek raczej by napisali, że to budżetowy zestaw. Jak zawsze wszystko zależy od punktu siedzenia. Tak mi się spodobały te latające samoloty nad głową, jeszcze bardziej ich dźwięk, że Axalp przestał być fanaberią

Domyślnie

03 wszystko jak należy 02 i 04 też niczego sobie. W tym roku odpuściłem sobie imprezkę, gdybym jednak decydował się następną razą, to koniecznie od tej południowej strony. Warunki panujące od strony płyty czasem odbierały mi całą przyjemność pstrykania
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Warunki panujące od strony płyty czasem odbierały mi całą przyjemność pstrykania
    Miałem dokładnie to samo. Dwa dni a ja mam takie sobie zdjęcia. Nie muszę pisać, że ten cholerny upał poprostu odebrał mi nawet radość z oglądanie samolotów, miałem dość tego. Na szczęście wedle przysłowia do 3-ech razy sztuka w niedzielę wszystko nabrało barw. Zresztą dużo osób stwierdziło, że bez sensu znów pchać sie na płytę i wybrało darmową polankę. To był strzał w 10-kę!!

Domyślnie

Tylko nie żeby nie poszła fama za daleko, bo się organizatorzy zorientują i zrobią płatną strefę w promieniu 5 km od lotniska
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Piszesz o lotnisku cywilnym czy wojskowym? Przybliż proszę temat trochę. Co do zestawu to są różne punkty widzenia. Posiadacze 500-etek bądź 600-etek raczej by napisali, że to budżetowy zestaw. Jak zawsze wszystko zależy od punktu siedzenia. Tak mi się spodobały te latające samoloty nad głową, jeszcze bardziej ich dźwięk, że Axalp przestał być fanaberią
    Za Google maps lotnisko raczej cywilne:
    http://maps.google.pl/maps?q=49.0730...h&vpsrc=0&z=14

Jeśli chodzi o przybliżenie tematu to mi wyszło to tak :
    http://mirroo.hostit.pl/lotnictwo/23...1/galeria.html
    nie są to może szałowe zdjęcia lotnicze, ale sprzęt jaki mam taki mam i umiejętności również nie za duże.

Strona imprezy już nie działa.

Jeśli zaś chodzi o ogniskową to bezcenna (dla mnie) w fotografii lotniczej jest możliwość zmiany tej ogniskowej. Owszem, fajnie mieć 500 czy 600 mm ale trzeba wtedy mieć drugą puszkę z czymś szerszym.

Pozdrawiam.
    nikon i nikkory oraz troszkę w:
    http://mirroo.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirroo Zobacz posta
    Jeśli chodzi o przybliżenie tematu to mi wyszło to tak :
    http://mirroo.hostit.pl/lotnictwo/23...1/galeria.html
    nie są to może szałowe zdjęcia lotnicze, ale sprzęt jaki mam taki mam i umiejętności również nie za duże.

Strona imprezy już nie działa.

Jeśli zaś chodzi o ogniskową to bezcenna (dla mnie) w fotografii lotniczej jest możliwość zmiany tej ogniskowej. Owszem, fajnie mieć 500 czy 600 mm ale trzeba wtedy mieć drugą puszkę z czymś szerszym.

Pozdrawiam.
    Kurcze świetne zdjęcia. Nie wiem czy ten sam Mi-24 czeskich sił był w Radomiu ale chyba tak. Te same wyłupiaste oczy Zajarałeś mnie tym tematem. W końcu Poprad sporo taniej niż Axalp. Czy ta impreza odbywa się co roku pod koniec czerwca?

Co do ogniskowej to oczywiście masz rację. Oprócz zoom'a to jednak też i cena i waga. Ciężko tak by było z 500-ką w ręku wodzić za samolotami. Choć wiem, że to możliwe.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów