ProszęÍ o podpowiedzi (krytykę, ale nie za mocną proszę) - wiem, że przyciąłem za bardzo lewą stronę, ale ktoś wszedł w kadr, a miałem tylko chwilę i jeden pstryk...
Szukaj
ProszęÍ o podpowiedzi (krytykę, ale nie za mocną proszę) - wiem, że przyciąłem za bardzo lewą stronę, ale ktoś wszedł w kadr, a miałem tylko chwilę i jeden pstryk...
Planowałem zmianę body na 550d ale jak to wziąłem w ręce... to jest D90 + N18-200 i Ciamciag 85 f1,4 z chipem
"mam swoje zdanie, ale się z nim nie zgadzam!"
Ładne oczy ma ten targ .
no i wlasnie problemem tych zdjec..(tego i z poprzednia pania ktora wstawiles) jest to ze sa bezkontekstowe i za przypadkowe na opowiadanie historii....ani tu targu ani obrazkow
No, cóż, dlatego poprzednią fotkę wstawiłem do działu portret - zgodnie z sugestią zmieniłem dla następnej fotki dział na foto uliczne i znowu kiszka... Ja nie follow za wami koledzy...
A kadry są ciasne - bo i warunki w jakich robiłem nie były rewelacją. Przełamałem się co do iso - poprzednie zdjęcie 1600 powyższe 2500 (oba bez lampy) w tłumie to i tak chyba nieźle. Nie radzę sobie z obróbką i w tym kierunku proszę o podpowiedzi - inne uwagi oczywiście mile widziane.
Planowałem zmianę body na 550d ale jak to wziąłem w ręce... to jest D90 + N18-200 i Ciamciag 85 f1,4 z chipem
"mam swoje zdanie, ale się z nim nie zgadzam!"
Ładna pani. WB nieudany. Przekonwertuj do BW może będzie interesujące.
D700/D300s/D50
Bo widzisz, tu nie chodzi o zawody czy na takim czy innym iso da sie zrobic jasne zdjecie, albo jak zrobic fotke w tłumie bez złapania 3 przypadkowych osób i psa...
Z takich wakacyjnych, dość przypadkowych zdjęc, rzadko kiedy wycchodzą dobre fotografie, niezaleznie od tego jakiej byś tu nie uzył obróbki.
I'm not always right, but I'm never wrong...
fotografii ulicznej to tu zasadniczo niewiele. Ot ciasno skadrowany pstryk z wakacji, a to że to jest na tureckim targu wiemy niestety z tytułu. Brak kontekstu, jakiegoś szerokiego planu. W takim sytuacjach zdecydowanie szerokie szkło się przydaje, jakiś kontekst - a nie suchar w postaci wąsko skadrowanej turczynki.
Skontaktuj się z nami