Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    seth
    Gość

Domyślnie Micro-Nikkor AF 60mm f/2.8 D

Wiem ze już byly wątki o tym obiektywie, ale linki w nich podane nie działają. Chciałem zapytać czy może ktos pracuje z tym szkłem i mogłby podzucić jakieś sample i czy da się z tym zapolować na jakiegoś robala czy raczej potrzebuję coś dluższego?Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar lucki
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Nie kupuj tego szkła, jest tak ostry, że możesz się nim pociąć . Chyba Andy_O ma takie szkiełko, jak poszukasz w jego wątkach to znajdziesz też fotki nim robione.

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucki Zobacz posta
    Nie kupuj tego szkła, jest tak ostry, że możesz się nim pociąć . Chyba Andy_O ma takie szkiełko, jak poszukasz w jego wątkach to znajdziesz też fotki nim robione.
    dzięki, wiem że jest ostry i dobry, ale mnie chodziło, aby mi ktoś powiedział czy do do robali bedzię ok czy lepiej pozbierac na 105 vr.

pzdr

Domyślnie

dozbieraj do vr... 60-kę mam, używam bardzo często, dla moich zastosowań OK., doskonałe szkło pod każdym względem z wyjątkiem AF - IMO jest bardzo niepewny, zwłaszcza przy zdjęciach z małych odległości (niekoniecznie makro)
    D3x l N70-200 l N28-70 l N14-24 l N60 l .......... itd.

Domyślnie

moim zdaniem do robaczkow 60 niezbyt sie nadaje - nie wiedzieć czemu uciekaja jak szalone na widok tego wspaniałęgo pod wieloma względami nikkora chyba zdecydowanie wolą stopiątke ponadto vr umożliwi wieksze przymkniecie

Domyślnie

właśnie znabyłem i jest to świetne szkiełko, niestety wymaga cierpliwości i sprawnej ręki. Ja oczywiście zbierać zacząłem również na 105vr - jedno drugiemu nie przeszkadza

seth
    Gość

Domyślnie

ehhh powoli zaczyna wygladac ze jednak 105 vr... matko bosko! ! ! alez bedzie zbierania ... coż nikt nie obiecwał ze dslr to tania zabawa

edit:

...kobieta mnie zabije
    Ostatnio edytowane przez seth ; 20-03-2007 o 01:05

Uprawnienia umieszczania postów