Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    Ustaw większą moc na YN. Według mnie na najmniejszej mocy lampa błyska wielokrotnie.
    Ustawiłem 1/1 i strzela raz za razem.
    Ciekaw jestem czy to rozrzut pomiędzy egzemplarzami i mam szczęście, czy też w nowszych modelach problem nie występuje.
    Tomasz_FK
    - Niech żyje patrzenie w lusterka!
    - Niech żyją fotografowie.

Domyślnie

Z ciekawosci kupilem jeszcze 460II i niestety jest dokladnie to samo. W ttl smiga ladnie do 1/320 a M max 80-125.
    Restart aparatu i sb900 nie nie daje.

Moja 560 tez ma metalowa stopke. Stracilem juz checi do testowania tego.

Domyślnie

dodane:

Same yn bez sb wyzwalaja sie bardzo ladnie przez lampe wbudowana. Zauwazylem jeszcze jedna ciakwostke. Jesli wbudowana zamias na "--" ustawie na ttl to wtedy oba YN i SB odpalaja sie w M!!! Rece opadaja

Domyślnie

Przecież te lampy Yongnuo w trybie S2 mają się synchronizować z przedbłyskami TTL a nie CLS!
    One nie są do tego zaprojektowane. W CLS sterownik błyska różnie w zależności od ustawień i dlatego na jednych działa na innych nie.

Domyślnie

i to wyjasnia wszystko. dzieki arek-hs za wyjasnienie.

Temat mozna zamknac

Domyślnie

Niektórym CLS działa innym nie więc może zróbmy tabelkę z nazwą body i modelem lampy systemowej i wtedy dojdziemy na jakim sprzęcie działa, a na jakim nie?
    Nikon D90, 18-105, 35, 70-300, SB-900, kilka manualnych szkieł, mieszek, pierścienie pośrednie i statyw

Domyślnie

Na żadnym nie działa.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa, Praga płd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arek-hs Zobacz posta
    Przecież te lampy Yongnuo w trybie S2 mają się synchronizować z przedbłyskami TTL a nie CLS!
    One nie są do tego zaprojektowane. W CLS sterownik błyska różnie w zależności od ustawień i dlatego na jednych działa na innych nie.
    To na jakich działa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szkandi Zobacz posta
    To na jakich działa?
    przeciez napisali ze na zadnym nie dziala generalnie, to ze przypadkowo czasami blysnie o niczym nie swiadczy

Domyślnie

dziala z cls u mnie ale tylko do 1/80 za to z ttl do 320 i jak ktos to wczesniej napisal to jest tak jak powinno byc

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów