Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Pierwsze starcie w studio

Witajcie, długo nic nie pokazywałem, byłem w trakcie experymentow w moim studio za "grosze" oto efekty kilku ujęć, oczywiście wszystkie ps'ute itd... teraz pytanie bo mam wiele problemów, po pierwsze kadry, nigdy do końca nie jestem ich pewien, po drugie wyostrzenie, mój laptopik stary i psikusy mi robi na ekranie po trzecie czy zdjęcia nie wydają się wam za bardzo popsute?
    1

2.

3.

4.

5.

Domyślnie

Ostrość poszła w las a fotki ciut za mocno palą w poczy...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Czemu na kolorowych jest tak dużo CA - włosy wokół głowy ma fioletowe - szczerze mówiąc - naprawdę mnie to ciekawi...
    Poza tym - nie ma jakiejś ciągłości - 2-4 to zupełnie inna para majtek, natomiast 1 i 5 - interesujące. Efekt 1 i 5 psuje obrobka - albo za mało przepału albo za dużo - musisz się zdecydować.
    Wydaje mi sie też, że z dzieciakami to chyba lepiej wychodzi przy większej spontaniczności - czymś zająć może, co?

pozdr!
    D80 | 18-70 3.5-4.5 | 50 1.8 | 70-300 4.5-5.6 VR | Marumi CPL DHG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    ... fotki ciut za mocno palą w oczy...
    Niestety tak, przez to, bynajmniej ja, nie mogę skupić sie na głównym motywie czyli dzieciach.
    D7200

Domyślnie

Mnie tylko 5 się podoba...

Domyślnie

kurde wszyscy maja studio a ja musze sie mordowac fajniutkie
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Mz. 5 najlepsza.
    |N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |

Domyślnie

Dzieki za uwagi, kilka rzeczy do poprawek, spróbuję coś zmienić, michal_wu u mnie kolory są ok. wszystko zależy od monitora, mój napewno nie jest zbytnio dobry do poprawek takich jakie ja robie ja np. zafarbu fioletowego nie widzę nie twierdzę oczywiście że go nie ma

Jak poprawić to palenie w oczy? czy przyciemnić tło? trochę nie chce tego robić, fo sama faktura tla jest beznadziejna, dlatego starałem sie ją przepalić, a może są jakieś inne sposoby? próbowałem z małą głębią ostrości, ale lapmy u mnie walą zawsze na 100% i muszę przysłonę dawać cały czas na f8 lub nawetf11 przy czasie 1/500, ma może ktoś dośwaidczenie z regulacją lamp? jakiś fajny patent na osłabienie błysku? odbijam je ile mogę od ścian parasolek... nie wiele to daje.
    Jeszcze raz dzięki za uwagi!

Domyślnie

Poza regulacją lamp przychodzi mi na myśl zastosowanie filtrów szarych ND - może x8?

Co do fioletowych pojedynczych włosów - może to i wina mojego monitora - to panel w służbowym laptopie i cudo to nie jest, więc może mam zwidy?

pozdr!
    D80 | 18-70 3.5-4.5 | 50 1.8 | 70-300 4.5-5.6 VR | Marumi CPL DHG

Domyślnie

Przy filtrach razy osiem mój d70s zatraci ostatnie mozliwości podgladu w wizjerze, śwaitełko w tunelu do którego przywykłem prawdopodobnie wygaśnie nie mam lamp modelujących, przed zrobieniem fotki w pomieszczeniu jest 1 zarówka 60W świecąca z żyrandola

Uprawnienia umieszczania postów