Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Kanapki

Domyślnie

cebula jest ciężkostrawna
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Nie lubię brokułów na surowo (gotowanych też nie za bardzo, wolę kalafiora), pieczarek nie jem na kanapkach - ale tak ogólnie to wydaje mi się że przesadzacie...

Co z tego, że jeden czy drugi skłądnik jest ciężkostrawny? Co z tego, że tuczący, zawierający cholesterol, duposterol, czy jeszcze coś innego? Przecież to zdjęćie! Nawet ładne, bez sterylnej stylizacji, z okruszkami, z talerzykiem jaki pewnie każdy ma w domu, pomimo, że brzegi ma nie takie, jak ostatnia moda nakazuje... Brokuł niechlujnie ułożony na kanapce? Może koleżanka nie robi kanapek z linijką i kątomierzem.

Czuję, że te zarzuty to gruba przesada. Rozumeim, że komuś się może nie podobać ciasnota kadru (choć mnie nie przeszkadza), rozumiem, że są osoby, które ostrość ustawiłyby gdzie indziej, rozumiem, że są zarzuty czy wyżej czy niżej wziąć kadr - ale zarzuty, że ciężkostrawne? Że talerzyk ma rant (jakież to demode i passe, fiu, fiu), a już że nie jest jak z najnowszego katalogu - obrzydliwość!

Zdjęcie ma dobre kolory, jest bezpretensjonalne, bez głupio-agresywnej glamourowej obróbki, z niezłym kadrem, spokojne, miłe i sympatyczne w odbiorze... Nie nadaje się do Vogue'a, ale też nie to było zamiarem. Nie pękaj Sztuciec, rób więcej takich!
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    cebula jest ciężkostrawna
    a masło tuczy :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Nie lubię brokułów na surowo (gotowanych też nie za bardzo, wolę kalafiora), pieczarek nie jem na kanapkach - ale tak ogólnie to wydaje mi się że przesadzacie...

Co z tego, że jeden czy drugi skłądnik jest ciężkostrawny? Co z tego, że tuczący, zawierający cholesterol, duposterol, czy jeszcze coś innego? Przecież to zdjęćie! Nawet ładne, bez sterylnej stylizacji, z okruszkami, z talerzykiem jaki pewnie każdy ma w domu, pomimo, że brzegi ma nie takie, jak ostatnia moda nakazuje... Brokuł niechlujnie ułożony na kanapce? Może koleżanka nie robi kanapek z linijką i kątomierzem.

Czuję, że te zarzuty to gruba przesada. Rozumeim, że komuś się może nie podobać ciasnota kadru (choć mnie nie przeszkadza), rozumiem, że są osoby, które ostrość ustawiłyby gdzie indziej, rozumiem, że są zarzuty czy wyżej czy niżej wziąć kadr - ale zarzuty, że ciężkostrawne? Że talerzyk ma rant (jakież to demode i passe, fiu, fiu), a już że nie jest jak z najnowszego katalogu - obrzydliwość!

Zdjęcie ma dobre kolory, jest bezpretensjonalne, bez głupio-agresywnej glamourowej obróbki, z niezłym kadrem, spokojne, miłe i sympatyczne w odbiorze... Nie nadaje się do Vogue'a, ale też nie to było zamiarem. Nie pękaj Sztuciec, rób więcej takich!
    Cały problem w tym, że oceniamy dzieło koleżanki i mając do tego prawo oceniamy całokształt, także cięzkostrawność i kolorystykę, estetykę i ogóna forme i przekaz.

Domyślnie

E, nie przesadzaj. Kadry, kolory, okruszki, to, tamto - rozumiem. Pretensje o talerzyk z paseczkiem też od biedy mogę zrozumieć (choć uważam argument za śmieszny), ale jest przynajmniej 'wizualny'.

Ale zarzut o ciężkostrawności cebuli jest jakiś kosmicznie odległy! Nie zarzuciłeś, że masło zawiera cholesterol, szkodliwe tłuszcze zwierzęce, alfa, beta i gamma karoten, oraz olej z trzeciego tłoczenia*, który jak wiadomo jest bardzo niesmaczny.

Co to w ogóle za argumenty?

---------------------------
    * oczywiście zmyślam na poczekaniu, bo nie wiem, co tak naprawdę zawiera masło.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Argumenty sa tutaj zbedne, jedzmy "wiosenne" kanapeczki i nie dyskutujmy ! Slinka pociekla bo odbiór jest na plus. Pozdro

Domyślnie

Właśnie zapomniałem masło zawiera cholesterol, szkodliwe tłuszcze zwierzęce, alfa, beta i gamma karoten, oraz olej z trzeciego tłoczenia i jest niedbale posmarowane.

Domyślnie

Ja już sie zastawiam czy wy mi tu nie żartujecie ;p

a za chwilkę wrzucę zdjęcia owoców, które również jak to zdjęcie nie "studyjne" o ile to tak można określić
    Pozdrawiam :}
    D300s
    Wrobaszek.pl <-- w budowie !

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztuciec Zobacz posta
    Ja już sie zastawiam czy wy mi tu nie żartujecie ;p

a za chwilkę wrzucę zdjęcia owoców, które również jak to zdjęcie nie "studyjne" o ile to tak można określić
    W skorkach owocow jest najwiecej chemii z opryskow

Domyślnie

a tu cie złapie na tym, że owoce są ekologiczne z certyfikatem ^^
    hi hi
    Pozdrawiam :}
    D300s
    Wrobaszek.pl <-- w budowie !

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów