Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: złomparkowo

Domyślnie

jest radosc i sporo humoru. Mnie bardzo przypadlo do gustu

Domyślnie

Bardzo na tak jestem... aż na DWATAK

Domyślnie

jak dla mnie trójeczka bije resztę. Ładna para
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Również mi sie podoba Parkowe super
    Bardzo fajna obróbka i te kolory ulalalal
    Smakowo i na plus
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slivus Zobacz posta
    dementuje, jakobym obrał złom drogę
    uff, ulżyło nam

Domyślnie

Nie chce wywoływać III wojny światowej na forum. Ale chciałbym aby autor ustosunkował się do tego złomu właśnie? Rozumiem, że był pod ręką więc można było zrobić parę fotek. Rozumiem, że humor, że dystans itp. Ale co w tych kadrach jest fajnego? O ile jestem w stanie zrozumieć sesje w jakiś ruinach fabryk, zamków itp to tego nie rozumiem. Nie będę gryzł, bo poziom estetyki jest ten sam co w parku (chodzi o formę, o obróbkę) - nie ma disco polo więc jest dla mnie jeszcze do przyjęcia. Chcę tylko się dowiedzieć co kieruje świadomymi fotografami podczas focenia w takich miejscówkach? Rozumiem, że młodzi byli zachwyceni i zrywali boki oglądając złomowe foty - tacy już są młodzi

Dajmy na to fota numer 6: młody skacze, młoda wskazuje na niego. Jakbym gdzieś zobaczył tą fotę samą, to bym pomyślał, że robił ją ziutek a BW jest efektem włączenia efektu w puszce.
    5 tka okej, rozumiem. 7mka jeszcze ujdzie, ale chciałbym w cieniach zobaczyć ciut więcej (nie gryźć, monitor mam okej).
    8. minimal. młodzi ściana i cień - rozumiem pomysł git. wywalić odstający kawałek w prawym górnym i krzaki z dołu aby wyczyścić kadr.
    9. kolejne nadające się do folio ziutka, który oprócz odbitek sprzedaje suveniry
    10. nie wiem co myśleć. przeszkadza mi cień poniżej pasa. oświetlenie jak w 8mce i by było fajne.

Jeszcze raz podkreślę, foty parkowe wymiatają - jakie szkło? Udało się złapać piękne słońce przedzierające się przez liście na 2gim planie - bajka.
    Nie twierdzę, że nie da się zrobić ciekawych fot wykorzystując industrial. Da się, trzeba tylko to zrobić z umiarem, pomysłem i bez dyskoteki
    dobre end niech będzie po pisze bezendu
    Ostatnio edytowane przez genghiskhan ; 13-08-2011 o 11:04
    Z6, Z6II, 35 ART, 50Z 1.8, 85 1.4G

Domyślnie

Gwoli ścisłości, złom leżał tylko pod napisem (5 zdj.) na połaci ziemi 2,5x1,5m, reszta to garaże Na 8 to co zostało w kadrze mi nie przeszkadza, 6 jest być może z repertuaru fotoziutka ale wydała mi się spontaniczna i została, 9 się nie wstydzę, a 10 zyskało dla mnie dzięki cieniowi. Średnio wykorzystałem ale samo miejsce jest niezłe i przyszłości nie będę stronił od takich scenerii, tylko niekoniecznie będę je lansował na złom Szkło to 50/1.4G.
    Ostatnio edytowane przez slivus ; 13-08-2011 o 11:24
    nic

Domyślnie

Jak się patrzy na te zdjęcia, to wydaje mi się, że widać, co kieruje świadomym fotografem, że foci w takich miejscach. Mianowicie światło i możliwość wykorzystania ostrego modelunku światłocieniowego, co się tutaj, moim zdaniem, udało. I w zasadzie przy tego typu zdjęciach nie ma znaczenia, czy jest to kawałek ściany garażu, czy pałacu. A samego złomu, poza napisem na ścianie, nie widzę . Ukrył się w cieniach .
    Usunięto nieregulaminowy wpis. Zachęcam: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=72527

Domyślnie

b. ładnie. pomysł z wąsami swietny
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez genghiskhan Zobacz posta
    Nie chce wywoływać III wojny światowej na forum. Ale chciałbym aby autor ustosunkował się do tego złomu właśnie? Rozumiem, że był pod ręką więc można było zrobić parę fotek. Rozumiem, że humor, że dystans itp. Ale co w tych kadrach jest fajnego? O ile jestem w stanie zrozumieć sesje w jakiś ruinach fabryk, zamków itp to tego nie rozumiem. Nie będę gryzł, bo poziom estetyki jest ten sam co w parku (chodzi o formę, o obróbkę) - nie ma disco polo więc jest dla mnie jeszcze do przyjęcia. Chcę tylko się dowiedzieć co kieruje świadomymi fotografami podczas focenia w takich miejscówkach? Rozumiem, że młodzi byli zachwyceni i zrywali boki oglądając złomowe foty - tacy już są młodzi

Dajmy na to fota numer 6: młody skacze, młoda wskazuje na niego. Jakbym gdzieś zobaczył tą fotę samą, to bym pomyślał, że robił ją ziutek a BW jest efektem włączenia efektu w puszce.
    5 tka okej, rozumiem. 7mka jeszcze ujdzie, ale chciałbym w cieniach zobaczyć ciut więcej (nie gryźć, monitor mam okej).
    8. minimal. młodzi ściana i cień - rozumiem pomysł git. wywalić odstający kawałek w prawym górnym i krzaki z dołu aby wyczyścić kadr.
    9. kolejne nadające się do folio ziutka, który oprócz odbitek sprzedaje suveniry
    10. nie wiem co myśleć. przeszkadza mi cień poniżej pasa. oświetlenie jak w 8mce i by było fajne.

Jeszcze raz podkreślę, foty parkowe wymiatają - jakie szkło? Udało się złapać piękne słońce przedzierające się przez liście na 2gim planie - bajka.
    Nie twierdzę, że nie da się zrobić ciekawych fot wykorzystując industrial. Da się, trzeba tylko to zrobić z umiarem, pomysłem i bez dyskoteki
    dobre end niech będzie po pisze bezendu
    w zasadzie jaki widzisz sens tak dogłebnej analizy tych zdjęć, liczy się wrażenie,to trochę jak humor sytuacyjny, śmieszny w momencie wystepowania, my mamy inny stosunek do tych zdjęć, z dystansem, myślę że zarówno młodzi jak i fotograf w tej danej chwili mieli niezłą zabawę i satysfakcję z tych ujęc. Nauczmy sie patrzeć na zdjęcia jak normalny człowiek, bezanalizy każdego elementu występującego w kadrze, nawet jeśli trafi się słabszy kadr to nie można wymagać zeby z całego seta dajmy na to 250 zdjęć (przygotowania, ślub, wesele, plener) wszystkie były rodzynkami, trafiają sie lepsze i gorsze.
    Tutaj to jest juz Twoje ewidentne czepialstwo, ktoś czepił się Twoich zdjęć w innym wątku a teraz robisz to samo u innych - nieładnie
    Ostatnio edytowane przez jacoslavgth ; 13-08-2011 o 14:20

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów