Szukaj
na szybko znalazłem:
Optyczne
pozdrowienia
drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...
Mi z wszystkich tutków jakie widziałem najbardziej się spodobał ten Zakładka tutorials
Mało czasu zajmuje a efekt przyzwoity.
Zależy jeszcze jaki ma być efekt końcowy ale ja zdecydowanie nie lubię retuszu podczas którego faktura skóry zamienia się w dużego "placka".... o dokładnie takiego jak z tutka wyżej (optyczne.pl)![]()
Jak radzicie sobie (czy w ogóle?) z retuszem skóry w NX2? Z góry dziękuję.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Ostatnio edytowane przez JAP ; 03-08-2011 o 02:09
"Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm
Mozna rowniez utworzyc maske, gumka wymazac nie-skore z twarzy czyli rzesy oczy itp i potem dowalic gassian blura. Jak z journala normalnie...
To o czym piszesz stosuje Natalia Tafarel. Postaram sie dzisiaj nagrac wideo tutorial i zamiescic go gdzies na sieci. Technika daje naprawde duze mozliwosci i wbrew pozorom jest bardzo szybka. Oczywiscie trzeba pamietac ze jesli chce sie osiagnac takie efekty jak ok to trzeba cwiczyc.
Ponizej przyklad. Wygrzebany z dysku z czasow jak uczylem sie techniki. Zdjecie nie jest mojego autorstwa i zdaje sobie sprawe ze przegielem lekko z wyciagnieciem oczu :P
Skontaktuj się z nami