Close

Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 175

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky_ Zobacz posta
    Jakiś termin?
    Niedługo, cały czas pracuję.

Machinery Natural HDR Wersja 2.1.4 (28-07-2011)
    Edytor:

* Tryby przetwarzania dla obrazów panoramicznych 180 i 360 stopni.

... i ładny sampelek znaleziony w sieci i przetworzony przez Machinery.

www.machineryhdr.com

Domyślnie

Przepraszam panowie Nikoniarze przez duże N.Byłem na stronie dla N-D5100 i widzę,że to paranoja,wszyscy się chwalą że kupili N-D5100,a żaden nie wie co to HDR w tym modelu.Jeżeli ktoś miał z tym styczność, proszę o podpowiedz,zestaw wpisałem na forum D5100.

Domyślnie

Piękne zdjęcia,ja mam kompakta i pracuje na Expresie,

Domyślnie

Świetne efekty. Jestem ciekaw jak radzi sobie photoshop cs5 ze swoimi nowymi dodatkami hdr w porównaniu z machinery?

Domyślnie

Mam trochę drewniane oko i chyba zero doświadczenia, więc nie będę się wypowiadał na temat przetwarzania obrazków.
    Ale pierwsze co minie zaczęło wkurzać w MACHINERY HDR Effects to, to że program nie pamięta osobno katalogu z którego ładujemy fotkę i w którym zapisujemy gotowca.
    Takie ciągłe przeskakiwanie z katalogu do katalogu nie jest delikatnie mówiąc, zbyt wygodne. A zwłaszcza, że nie można obrabiać fotek grupowo, tylko pojedynczo.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    Ale pierwsze co minie zaczęło wkurzać w MACHINERY HDR Effects to, to że program nie pamięta osobno katalogu z którego ładujemy fotkę i w którym zapisujemy gotowca.
    Poprawię to przy najbliższej okazji.
    A zwłaszcza, że nie można obrabiać fotek grupowo, tylko pojedynczo.
    O jakie "grupowe" przetwarzanie chodzi? Program ma przecież opcję przetwarzania wsadowego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MareckiMarek Zobacz posta
    O jakie "grupowe" przetwarzanie chodzi? Program ma przecież opcję przetwarzania wsadowego.
    Chodzi mi o przetwarzanie kilku fotek jednocześnie na bazie jednych ustawień. np. Zaznaczam katalog i jednym poleceniem program obrabiałby wszystkie fotki w tym katalogu. Może jest tam coś takiego tylko jeszcze nie doszedłem do tych opcji.
    Wczoraj kupiłem Machinery Natural HDR 2 i z zapamiętywaniem tych katalogów jest to samo, co w HDR Effects

Domyślnie

Chodzi mi o przetwarzanie kilku fotek jednocześnie na bazie jednych ustawień. np. Zaznaczam katalog i jednym poleceniem program obrabiałby wszystkie fotki w tym katalogu. Może jest tam coś takiego tylko jeszcze nie doszedłem do tych opcji.
    Do tego właśnie służy "przetwarzanie wsadowe". Należy użyć aplikacji Machinery Explorer żeby stworzyc listę plików do przetwarzania.
    http://www.machineryhdr.com/natural/instruction.php

Domyślnie

Fajnie działa to przetwarzanie wsadowe. Ale znów mam kilka spostrzeżeń.
    Oczywiście zapamiętywanie tylko ostatniego katalogu.
    Baza własnych projektów powinna być domyślnie w jednym określonym katalogu, i on powinien pojawiać się zawsze, jako domyślny. Oczywiście z możliwością wyszukania innego. Na przykład, otwieramy program Machinery Explorer i mamy już wpisany domyślny katalog z projektami. A jak wybierzemy inny to powinien go pamiętać do zamknięcia programu.
    I na razie ostatnie spostrzeżenie. Gdy przeciągamy fotki w Machinery Explorer z górnego pola na dolne, to jak przesuniemy myszką z chwyconym plikiem po jakimś polu wyboru widoku, widok zmienia się. Sądzę, że te pola powinny się aktywować tylko, gdy na nie klikamy a nie przesuwając po nich myszką z chwyconym plikiem. A tak po za tym te pola powinny chyba być nad oknem, na które mają wpływ. Na przykład obok ikonki odświeżania.

Domyślnie

O zgrozo!
    Dlaczego te programy nie są całkowicie po Polsku?

Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów