Close

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 136

Domyślnie

No pewnie, że kupi, jak go zobaczy, bo MBP jest piękny. Czego, jak czego, ale urody i jakości wykonania trudno mu odmówić. Sam bym kupił, tylko... No właśnie... Ja traktuję komputer jak narzędzie. Jak młotek, dajmy na to. Każdy młotek służy do wbijania gwoździ. Zarówno ten z marketu za kilka złotych (taki klasyk, z drewnianym trzonkiem osadzonym na klinie), jak i markowy "Stanley" za kilkadziesiąt złotych. Jednym i drugim zrobię to samo - wbiję gwoździa. I z mojego punktu widzenia, bez sensu jest wydawać 20x więcej tylko po to, żeby mieć pięknie zaprojektowane i wykonane narzędzie z napisem "Stanley". Chociaż nie zmienia to faktu, że samo posiadanie takiego cacka jest fajne.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tomasze, bardzo Was przepraszam, ale czy wyście zjedli przez przypadek jakiś nieznany produkt pochodzenia roślinnego w sałatce, że Was tak nosi?

Przecież tylko w tym wątku każdy z Was powtórzył swoje tezy już przynajmniej trzy razy, więc może już wystarczy?

PS.
    A anioły podobno są duchami ognia, więc z pewnością nie przypominają skrzydlatych putt.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Tomasze, bardzo Was przepraszam, ale czy wyście zjedli przez przypadek jakiś nieznany produkt pochodzenia roślinnego w sałatce, że Was tak nosi?
    Atari i C64 już nie ma, więc jakoś trzeba znaleźć zamienniki.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Prawdą jest natomiast że główne wady Windows w OSX po prostu nie istnieją.
    ma za to mnóstwo innych, z których największą (w moim odczuciu) jest polityka prywatności

OSX podobnie jak Linuxy z których się wywodzi
    osx nie wywodzi się z linuxów. osx jest systemem unixowym. coby było ciekawiej windows NT (czyli również obecny windows 7) ma także sporo wspólnego z systemami unixowymi.

to o klasę lepszy system. Napisany dużo bardziej poprawnie, jeśli chodzi o budowę systemu. Rzecz jest nieporównywalnie lepiej skonstruowana i niezawodna.
    po prostu jest to domena systemów (w zasadzie oprogramowania ogólnie) otwartych, przewagą OSX jest to, że został później zamknięty i więcej z systemów otwartych wziął.

To właśnie dlatego rynek serwerów, jednostek obliczeniowych, specjalnych jak i wielu urządzeń konsumenckich typu "czarna skrzynka", jak na przykład odbiorniki SAT, w znakomitej większości jest opanowany przez Linuxy a nie Windows.
    też półprawda - systemy linuxowe z racji dostępu do kodów źródłowych jest łatwo dostosować pod inne platformy sprzętowe a co nie mniej ważne jest to proces tani i szybki. tani dlatego, ze nie ciążą na nich opłaty licencyjne a szybki gdyż wiele platform posiada już dostosowane do nich odmiany linuxa. jeśli chodzi o STB to dostepny jest od dawna stilux pracujący na procesorach STi. większość linuxowych ( o ile nie wszystkie) STB pracują właśnie na prockach STi (w tym n-boxy)

Problemem jest normalne użytkowanie kompa z Windows. Codzienne czynności tak często działają nieprawidłowo, że człowiek już tego nie zauważa. Cały absurd widać dopiero jak się przesiądzie na inny system.
    nie zauważyłem - widzę różnicę na innych systemach ale też dostrzegam ich wady nie jestem wobec linuxa czy osx bezkrytyczny.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    ma za to mnóstwo innych, z których największą (w moim odczuciu) jest polityka prywatności
    Jakie niby problemy? Jaka znów "polityka prywatności"?

osx nie wywodzi się z linuxów. osx jest systemem unixowym. coby było ciekawiej windows NT (czyli również obecny windows 7) ma także sporo wspólnego z systemami unixowymi.
    Proszę może doczytać zamiast pisać głupstwa: http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X "Mac OS X is based upon the Mach kernel.[13] Certain parts from FreeBSD's and NetBSD's implementation of Unix were incorporated in NeXTSTEP, the core of Mac OS X."

Natomiast Windows NT wywodzi się natomiast z VMS. Pomijając ten drobny fakt, że obecnie ma z VMS'em tyle wspólnego co koń z koniakiem.

po prostu jest to domena systemów (w zasadzie oprogramowania ogólnie) otwartych, przewagą OSX jest to, że został później zamknięty i więcej z systemów otwartych wziął.
    Rany boskie, o czym Pan w ogóle pisze?

też półprawda - systemy linuxowe z racji dostępu do kodów źródłowych jest łatwo dostosować pod inne platformy sprzętowe a co nie mniej ważne jest to proces tani i szybki. tani dlatego, ze nie ciążą na nich opłaty licencyjne a szybki gdyż wiele platform posiada już dostosowane do nich odmiany linuxa. jeśli chodzi o STB to dostepny jest od dawna stilux pracujący na procesorach STi. większość linuxowych ( o ile nie wszystkie) STB pracują właśnie na prockach STi (w tym n-boxy)
    Wodolejstwo... Może jakieś konkrety?

nie zauważyłem
    No to się nie dziwię, że pisze Pan to co Pan pisze.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ochłońcie Panowie Teraz pytanie dla zorientowanych. Gdzie dostanę tego Macbooka na raty 0% ale powyżej 10rat (więc iSpot odpada ) Wie ktoś może?

Domyślnie

w MM lub Saturnie jak maja akcje ze sa raty (20x, 30x)
    w MM (nie wiem czy we wszystkich, ale kolo mnie na pewno) apple ma swoje "stoiska"
    chyba wiecej miejsc na raty powyzej 10x i 0% sie nie znajdzie
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 27-07-2011 o 18:07

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Anita chyba najpewniejszy będzie MM.
    A tak na marginesie Panowie to drapiecie się jak dzieci o cukierka a koleżanka i tak wybrała maca

Domyślnie

Ja uznaję wszystkie racje kolegów, ale poprostu wiem, że do moich zastosowań mac zupełnie wystarczy
    Zdaję sobie sprawę z tego, że można złożyć bardzo dobrego pc'ta za te same pieniądze, ale niestety nie można go wrzucić do torby i zabrać ze sobą do pociągu
    W Saturnie i MM nie mają tych z i5 - sprawdzałam na stronie

Domyślnie

Uooj... Ja tam bym takiego Maca do pociągu nie ryzykował... W sensie, żeby go wyciągać...

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów