Szukaj
Fajna modelka, fajna miejscówka. Tylko czemu usta mocno fioletowe a paznokcie bladoróżowoczerwone? nijak mi to do siebie nie pasuje
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
mnie się podoba .... w szczególności jedynka
D700, MB-D10, T16-28/2.8, N24-120/4, S50/1.4 Art, S70-200/2.8, Rf-603, SB-700, YN-460-II
Bardzo dobre prace
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Widzę, że jednak się nie doproszę. Oprócz makijażu (który jest zadaniem makijażystki) są inne warte uwagi aspekty. Dasz radę napisać coś o zdjęciach gdzie nie widać paznokci? Za trzeci komentarz o "niedopracowanym make-up'ie" dzięki.![]()
1. Najlepsza z zestawu. Ładna kompozycja i symetria. Minusiki (maleńkie) to sposób wyostrzania, który na twarzy powoduje wrażenie nieostrości oraz coś co nazwę saerowym efektem. A dokładnie jego brakiem. Chodzi o pewną grę perspektywy i tego, że modelka jest jakby w środku drogi, w środku kadru, a nie na pierwszym planie. Czyli - ogniskowa za długa do takiego ujęcia. Jest dobrze, ale można mocniej. Rajtki mogłyby być mniej pomarszczone.
2. Nic nie przyciąga w tym ujęciu. Światełko całkiem niezłe. Tło ciekawsze niż modelka.
3. Nie lubię takich ujęć. Cienie na szyi i dekolcie też nie robią dobrego wrażenia.
4. Niezła poza, ładnie pokazana talia i nogi. Ale przeszkadzają te drzwi (?) w tle, rozpraszają, zaburzają kompozycję. minimalnie inaczej gdyby modelka zagrała, też mogłoby być lepiej. na plus kolor odbicia w okularach. Na minus jeden duży refleks. Trochę też za głębokie czernie ubioru powodują, że gubi się zarys sylwetki, a potęguje bryła. Czarna bluzka, ciemne wnętrze żakietu.
5. Słabiej doświetlone tym razem. Niedobrze wygląda ręka na brzuchu - sugeruje ból lub podtrzymywanie ubioru by się nie rozpinał. Sztuczne wychylenie do nas - nie w moim guście.
6. Nie pasuje mi kadr. Zbliżenie na makijaż i rzęsy, ale kadr uwypuklający nie wiadomo co - biust? Kolczyk? Brak tu zdecydowania co do myśli przewodniej. Dziwnie ręka idzie za kadr. Kontrowersyjne cięcie włosów. Podobnie jak na 4 - światło tła konkuruje za mocno z oświetleniem sylwetki. Wzmocniłbym to ostatnie.
Dobra obróbka.
mosad - wielkie dzięki za komentarz. Widać, że poświęciłeś sporą chwilę by napisać coś o zdjęciach. W paru kwestiach się z Tobą zgadzam w paru nie. W jedynce użyłem też 50mm (a nie 85mm) i widoczne było już przerysowanie. Także 85mm to był dobry wybór. Trójka to tylko Twój gust, mi nieskromnie bardzo się podoba. Na czwórce cenne uwagi ale bardzo drobiazgowe, podobnie na piątce. Modelkę brzuch nie bolał, było wszystko dobrze, nie wiem skąd takie skojarzenie.Na szóstce sam mówisz, że jest zbliżenie na rzęsy i makijaż a nie wiesz co ma kadr uwypuklać? Właśnie rzęsy i makijaż, to chyba proste! :P W prezentacji na blogu mam drugie ujęcie, może tamto przypadłoby Ci bardziej do gustu. Ogólnie bardzo dziękuję za poświęcony czas i Twój podpis jest szczery do bólu - prosiłem o srogi komentarz, innego nie dostałem.
![]()
Skontaktuj się z nami