Szukaj
No to masz krytycznyFotka jakby z przypadku - taki strzał w komunikacji miejskiej jak domniemywam . Kadr nie pasuje, rąsia z nikąd wyrasta a koleżanka modelka nie jest zainteresowana kontaktem wzrokowym z nami - widzami. Nie jest to nawet upozorowane zapatrzenie, zamyślenie czy rozmarzenie , w którym to przypadku takie spojrzenie by pasowało. Weź może koleżankę-modelkę w plener i dajcie czadu ! Ma dziewczę urodę i można to wykorzystać.
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
Dzięki, właśnie o takie uwagi (np. o kadrowaniu i ręce - ciężko samemu to wymyślić) mi chodzi! Miało to być właśnie takie "zapatrzenie",ale masz rację że strzał przypadkowy. Jechałem tramwajem z dziewczyną (nie jest żadną modelką i stąd może problemy z zachowaniem przed obiektywem) i po paru pochmurnych dniach wyszło słońce i bardzo spodobało mi się światło, więc szybko wyciągnąłem aparat i zrobiłem.
35 na Fx z odległości 0.5m i w dodatku headshot... to nie mogło się dobrze skończyćBardzo przerysowane.
Ręka wystaje z kadru jak kogoś innego, dodatkowo troszkę połamanie wygląda.
Jeśli konwencja tego obrazka miała być lekka a przerysowania dawać efekt żartobliwy, to moim zdaniem wyszło
Natomiast czepiałbym się strony technicznej. Kadrowo zbyt wąsko (jakby ze zbyt bliska), zwłaszcza brakuje odrobiny dołu. Twarz (i cała fotka) jest chyba trochę za bardzo rozjaśniona - nie podkreśla to ani barwy błyszczyka, ani dobrze zrobionego makijażu, ani koloru cery, do tego stwarza wrażenie nieostrości. Za to przyciąga mnie silnie lewy brzeg - brudna, ładnie wyostrzona szyba, nie dająca po oczach i z ciekawymi kolorkami.
Czyli ogólnie dobrze (minus ucięty dół), ale obrabiałbym trochę inaczej (jako raczej nie-portrecista).
A na co ona tak patrzy? Chyba na tą brudna szybę, która mnie razi.Ręka bardzo nie naturalnie.
Skontaktuj się z nami