Close

Strona 26 z 46 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 459
    Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Kadrowo bardziej podoba mi się 84, ale 85 wygrywa pod względem ostrości.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Mnie również podoba się bardziej 84 jednak te zaburzenia ostrości psują odbiór. Kadr bardzo ciasny. Taka myśl mnie nachodzi - czy te zaburzenia nie są spowodowane wtargnięciem na plan od góry blendy dyfuzyjnej ?.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bullter Zobacz posta
    Mnie również podoba się bardziej 84 jednak te zaburzenia ostrości psują odbiór. Kadr bardzo ciasny. Taka myśl mnie nachodzi - czy te zaburzenia nie są spowodowane wtargnięciem na plan od góry blendy dyfuzyjnej ?.
    Ostrość pewnie padła ponieważ, zdjęcie było robione pod słońce i niektóre promienie mogły się przebić przez konary drzew i padać na soczewkę....Ale czy, aż tak by to wpłynęło na jakoś zdjęcia?...Mam inne kadry z tej serii zdjęć i wszystkie są mają taką dziwaczną ostrość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buli1111 Zobacz posta
    Ostrość pewnie padła ponieważ, zdjęcie było robione pod słońce i niektóre promienie mogły się przebić przez konary drzew i padać na soczewkę....Ale czy, aż tak by to wpłynęło na jakoś zdjęcia?...Mam inne kadry z tej serii zdjęć i wszystkie są mają taką dziwaczną ostrość
    Ok w takim razie to nie blenda dyfuzyjna, ależ poleciałem . W górnej części kadru widać troszkę białego, to mnie zmyliło.

Domyślnie

Ok w takim razie to nie blenda dyfuzyjna, ależ poleciałem . W górnej części kadru widać troszkę białego, to mnie zmyliło.
    No to właśnie te promienie
    Co tam przynajmniej kolejna lekcja wyciągnięta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buli1111 Zobacz posta
    No to właśnie te promienie
    Co tam przynajmniej kolejna lekcja wyciągnięta
    No to w takim razie polecam w takich wypadkach przysłonić od góry modela. Oczywiście nie zawsze się da, wcześniej zwieje niż zostanie w kadrze. Ale jak już się uda efekty będą bardzo dobre.

Domyślnie

A mnie się wydaje że to nie trafiona ostrość, która padła sporo prze motylem. Na dole przy głowie motyla widać ostre krople, a wyżej już są nie ostre.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shelld Zobacz posta
    A mnie się wydaje że to nie trafiona ostrość, która padła sporo prze motylem. Na dole przy głowie motyla widać ostre krople, a wyżej już są nie ostre.
    Zobacz na wysokości końca odwłoka motylka, są tam ostre krople jednak jakby za mgiełką. Szkło chyba nie utrzymało kontrastu.

Domyślnie

Zobacz na wysokości końca odwłoka motylka, są tam ostre krople jednak jakby za mgiełką. Szkło chyba nie utrzymało kontrastu.
    No tak, ale patrząc wyżej robi się coraz większe mydełko. Za to "kfiat" jest ostry bo ostrość jest przed motylem, sam czubek "kfiata" czy co to tam jest , jest tego dowodem. "Kfiat" jest ostry motyl nie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shelld Zobacz posta
    No tak, ale patrząc wyżej robi się coraz większe mydełko. Za to "kfiat" jest ostry bo ostrość jest przed motylem, sam czubek "kfiata" czy co to tam jest , jest tego dowodem. "Kfiat" jest ostry motyl nie
    No tak. Generalnie chodziło mi o tą mgiełkę która zaburza ostrość, czyli brak kontrastu. Jak wiemy kontrast znacząco wpływa na postrzeganie ostrości. Wiadomo że GO w tym wypadku mimo że przysłona była nastawiona na f20 nie objęła wszystkiego, ale i tak nieźle wyszło mimo tego iż motyl nie był idealnie ustawiony.

Poniżej moje wypociny po paru chmielach...starałem się wyeliminować ten defekt.

Buli1111 przepraszam za to że wziąłem twoją pracę na warsztat. Napisz tylko tylko słowo a plik zniknie w czeluściach piekielnych .

Jak widać pod tą mgiełką łapie się jeszcze sporo w GO ze względu na wielkość kropelek. Zapewne z pliku nef szło by więcej ukręcić i to w ładnieszych kolorach.

Strona 26 z 46 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów