Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Iwek_22
    Gość

Domyślnie Xerox Phaser 7500 DN

Xerox Phaser 7500 DN
    Co sądzicie o jakości wydruków z tego urządzenia?, wdzięczny będę za wszystkie opinie
    Ma być używana w drukarni offsetowej, jako urządzenie uzupełniające do wydruków o niskonakładowych.
    Nie ukrywam, że na początku przyszłego tygodnia podjąć muszę decyzję o zakupie.
    Zbyt dużo wiedzy na ten temat nie mam, a doświadczenia praktycznie żadnego, w związku z tym trapi mnie parę pytań:
    - oczywiście przede wszystkim jakość! - czy będzie porównywalna z wydrukami cyfrowym chociażby "średniej klasy"
    - rozdzielczość 1200 x 1200 - to nie będzie za mało?
    - jak wygląda sprawa z obsługą, czy sterowana jest z jakiegoś specjalnego oprogramowania czy jako kolejna drukarka np. w PS?
    - ogólnie jak z trwałością i niezawodnością?
    Wszystkie opinie na jej temat będą dla mnie bardzo cenne i bardzo wartościowe i za nie z góry dziękuję
    p.s.
    Może ktoś pracował na starszych modelach tego typu?

Domyślnie

Phaser oferuje bardzo dobrą jakość, wyraźnie lepszą niż statystyczny wydruk cyfrowy "średniej klasy" - natomiast jest koszmarnie drogi w eksploatacji i dość delikatny, przez co w praktyce bywa mocno awaryjny. Do zastosowań produkcyjnych nadaje się kiepawo.

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Phaser oferuje bardzo dobrą jakość, wyraźnie lepszą niż statystyczny wydruk cyfrowy "średniej klasy" - natomiast jest koszmarnie drogi w eksploatacji i dość delikatny, przez co w praktyce bywa mocno awaryjny. Do zastosowań produkcyjnych nadaje się kiepawo.
    Podpisuję z Xeroxem umowę serwisową, płacę "haracz" za odbitkę i mam zagwarantowany darmowy serwis 3-4 letni.
    Ale bardzo ucieszyła mnie opinia o jakości - nakładów wielkich się na nią nie spodziewam, bo od tego mam offset.

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Podbijam tylko temat - jutro muszę podjąć decyzję - proszę o więcej opinii

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Zaryzykowałem i nabyłem
    Dzięki Czornyj za pomoc, faktycznie jakość jest rewelacyjna, w obsłudze niezbyt skomplikowana, a reszta wyjdzie w praniu...

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Niezbyt popularny to temat, zdaję sobie z tego sprawę, nie mniej dostaję pytania na pw i postanowiłem podzielić się swoimi uwagami:

- Chyba jest dosyć awaryjna - już miałem ze trzy/cztery problemy, a z serwisem bywa różnie - wymieniałem już bęben, fuser i "coś" pod bębnem koloru cyan.
    - Staram się zawsze panować nad nerwami, ale czasami nie wytrzymuję i chyba z tego powodu wyleciał szef serwisu z Xeroxa
    - Często brakuje akcesorii (np. tonerów), ale tłumaczę to sobie tym, że jest to nowy model - mówiłem powyżej, że spokojny człowiek jestem

Ogólnie sądzę, że maszynka warta jest swojej ceny, zdecydowanie jakością przewyższa swoich konkurentów (nawet tych z wyższej pułki), z tego co zauważyłem to ma problemy z pomarańczami - jakieś takie "brudne" wychodzą.

Domyślnie

minelo troche czasu od ostatniego postu...
    jak sie sprawuje phaser po dluzszym czasie?
    d300s, d3100, 35 1.8, sy 85 1.4, s17-70 2.8-4, 70-300vr, sabina 900, nissin 620.....

Uprawnienia umieszczania postów