Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 93

Domyślnie

Jesli chodzi o bokeh - taki bokeh daja obiektywy lustrzane (kiedys uzywalem Rubinara 300 mm).. tyle ze ten obiektyw byl tele i nie bylo za bardzo mowy o macro, chyba ze z pierscieniami.. ale okazalo sie , ze wycinajac nakladke z czarnego papieru, przyjlejajac na filtr UV, moge osiagnac podobny efek, a dodatkowo zastosowac go z obiektywem Sigma 150 2.8, ktory dodatkowo ma AF... nie zawsze trafia, bo przykryta znaczna czesc soczewki nie pozwala za bardzo, ale... jakos daje rade...

Dorzucam kilka z dzisiaj z bardzo późnego popoludnia..

6.

7.

8.

9.

Na pytanie czy rozmywam tło w PS.. Nie... nakladka "bełta" tło na tyle ze nie ma potrzeby.. czasem tylko daje warstwe z lekką winieta i tyle.. Kontrast, nasycenie, troche podostrzam..
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judith_manson Zobacz posta
    wniosles tu inny styl.
    bajkowe makro.
    bardzo mi sie podoba.
    zupelnie inne spojrzenie na macro - bardzo ciekawe.
    podpisany dwoma konczynami - czyli jestem za ..... a nawet .... bardzo za

Domyślnie

Piękne wręcz artystyczne zdjęcia, jak z bajki.

kl
    Gość

Domyślnie

Świetnie wymyślone i zrealizowane. Bardzo, bardzo ciekawe.

Domyślnie

Dziekuje... dodaje jeszcze jakieś z wczoraj...

10.

Tu juz dodalem winete w PS.... musialem tez troche podciagnac konika....
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

no dzisiaj spróbowałem swoich sił, coś pięknego.... dzięki za przepis jakoś nigdy nie wpadłem na taką technikę

wrzucaj dalej, 6tka niesamowita

Domyślnie

Dzisiaj po południu podskoczyłem na chwile do parku Chorzowskiego..

11.

12.

13.
    Ostatnio edytowane przez Jarek78 ; 12-07-2011 o 22:14
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    no dzisiaj spróbowałem swoich sił, coś pięknego.... dzięki za przepis jakoś nigdy nie wpadłem na taką technikę

wrzucaj dalej, 6tka niesamowita
    To moze sie pochwalisz ?

@Jarek78:

Jak duza pow. zakrywa ta wycieta tarcza ? Moze wsawilbys, prosze, jakie foto z tego wynalazku ?

12 wow wow super
    pozdrawiam

Domyślnie

to są 2 ringi... to znaczy jeden ring i kolko w srodku.. w zaleznosci od tego jak duzą obrączke miedzy nimi zostawisz takie bedziesz mial grube kola w bokehu... zobacz pierwszy lepszy lustrzany obiektyw jak wyglada.. http://www.fotografowac.pl/gfx/instance_9/90_1.jpg Ja mam srodek mniejszy...
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek78 Zobacz posta
    to są 2 ringi... to znaczy jeden ring i kolko w srodku.. w zaleznosci od tego jak duzą obrączke miedzy nimi zostawisz takie bedziesz mial grube kola w bokehu... zobacz pierwszy lepszy lustrzany obiektyw jak wyglada.. Ja mam srodek mniejszy...
    Zeby to takie proste bylo:
    2 ringi
    jeden ring
    kolko w srodku
    duzą obrączke

Sorry, nie kumam Mozna jakos jasniej ?
    pozdro

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów