Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: Capture One

Domyślnie

nawet nie wiesz, jak ja się cieszę

Domyślnie

dziękuję za linka ... jestem w szoku co ten program robi z nef'ami one są jakieś inne ładniejsze
    Nikon

Domyślnie

Porownalem sobie odpalonego NEFa z D300 z ViewNX2 i C1. W C1 to jakas masakra. Tez tak macie?
    D300 | N35 1.8 | N17-55

Domyślnie

Porownalem sobie odpalonego NEFa z D300 z ViewNX2 i C1. W C1 to jakas masakra. Tez tak macie?
    A próbowałeś z Adobe?
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

pierwszy raz włączyłem ten program... i chyba tak samo szybko jak pozbyłem sie NX pozbędę sie C1.
    Na jakich zasadach on działa?
    Tworzą sie jakieś foldery. Kupa jakichś śmieci.
    A jak zapisać obrobionego RAWa w postaci JPG?????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    pierwszy raz włączyłem ten program... i chyba tak samo szybko jak pozbyłem sie NX pozbędę sie C1.
    Na jakich zasadach on działa?
    Tworzą sie jakieś foldery. Kupa jakichś śmieci.
    A jak zapisać obrobionego RAWa w postaci JPG?????
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

z tymi folderami, to jest trochę zabawy - fakt, a jak zapisać RAWa? naciskasz w PGR (na górnej linijce) takie koło zębate i leci do wcześniej zdefiniowanego miejsca

w tej wersji dodali przydatne rzeczy, jak winietę (mz bardzo fajnie wychodzi bez zbędnych komplikacji) i usuwanie paprochów, co kapitalnie uprości obróbke niektórych fot, bez potrzeby przenoszenia do zew.programu, czekamy na więcej..

Domyślnie

a nie moze być zwyczajnie... "zapisz jako" itp jak w "normalnych" programach..

a gdzie sie definiuje???
    Chyba sobie dam spokój

Ps. teraz wiem dlaczego rozdają ten program na free :P
    Ostatnio edytowane przez siedemczwartych ; 11-07-2011 o 22:22

Domyślnie

nie zniechęcaj się tak szybko, w porównaniu do NXa obsługa jest banalna MZ , a szybkość działania to po prostu rakieta, program używam od kilku lat i naprawdę jest dobry, bardzo łatwo uzyskać na nim naturalne kolory

a z tym zapisem, jest tu po prostu szybciej, bo naciskach raz i już leci, a w "save as" musisz trzy heh :0
    Ostatnio edytowane przez rotor ; 11-07-2011 o 22:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    nie zniechęcaj się tak szybko, w porównaniu do NXa obsługa jest banalna MZ , a szybkość działania to po prostu rakieta, program używam od kilku lat i naprawdę jest dobry, bardzo łatwo uzyskać na nim naturalne kolory

a z tym zapisem, jest tu po prostu szybciej, bo naciskach raz i już leci, a w "save as" musisz trzy heh :0
    nie pracowałeś chyba w gimpie.
    Jeden łatwo definiowalny i dowolny przycisk na klawiaturze i mam "zapisz jako" lub "zapisz i zamknij"

Po prostu nie lubie "dziwolągów". Program powinien "współpracować" a nie ograniczać.
    Włączam i intuicyjnie go obsługuję a nie trace czas na odszukiwanie oczywistych oczywistości.
    Wszyscy mają w pliku "zapisz jako" a nikon wymyślił swoje.
    Dobrze, że nie produkują samochodów, bo kierownica by była w bagażniku

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów