Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Odrodzenie

Domyślnie

Imago, biorąc pod uwagę powyższe dywagacje to osiągnęłaś pełen sukces - zdjęcie wzbudziło emocje, choć ciekaw jestem jak by się "sprzedało" bez tytułu i objaśnień? A co pokazali inni - czy ich prace były bardziej jednoznaczne?
    Jeżeli już muszą być proste narodziny to wolałbym coś w stylu "Narodzin Wenus" a nie "Strzygę w Swetrze Pod Prześcieradłem w Chabaziach"; z drugiej strony to zdjęcie skłania do pomyślenia "o co chodzi?" zamiast szukania szumów, nieostrości itp/itd
    niemniej podoba mi się podejście do tematu i czekam na dalsze prace domowe o większym poziomie abstrakcji, najlepiej graniczącym z purenonsensem i główkami Pythonów gdzieś w tle
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Dzięki Bugs .
    Inne prace były jeszcze bardziej "pojechane" i "hermetyczne" więc moja to przy nich "czarno na białym" .
    Bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się odwrócić uwagę od szumów (właściwie tu jest najczystsze ziarenko bo to skan z negatywu) i nieostrości a skierować ją na właściwy tor czyli interpretację samego zdjęcia .
    Pojawiam się i znikam...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Imago Zobacz posta
    ..Bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się odwrócić uwagę od szumów i nieostrości a skierować ją na właściwy tor czyli interpretację samego zdjęcia .
    Co w tym towarzystwie zdarza się niezmiernie rzadko, jeżeli w ogóle....

Domyślnie

Dzięki Bugs .
    Inne prace były jeszcze bardziej "pojechane" i "hermetyczne" więc moja to przy nich "czarno na białym" .
    Bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się odwrócić uwagę od szumów (właściwie tu jest najczystsze ziarenko bo to skan z negatywu) i nieostrości a skierować ją na właściwy tor czyli interpretację samego zdjęcia .
    dawno nie widziałem żeby zdjęcie tak dalekie od ideału technicznego nie wywołało żadnego odzewu łowców ostrości, pożeraczy szumów, wyrównywaczy kadrów, opiniowaczy szkiełek itp
    rewelacja! szczerze gratuluję
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Światło, dlatego o tym napisałam, że bardzo mi tego brakowało . Oby częściej i więcej się to zdarzało .
    Bugs, technika to nie wszystko .
    Pojawiam się i znikam...

Domyślnie

i chyba nie ma funkcji "ignoruj zdjęcia Imago"

Domyślnie

Bo zhackowałam forum i wyłączyłam tą opcję .
    Pojawiam się i znikam...

Domyślnie

daj mi to na piśmie, plizzzz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    daj mi to na piśmie, plizzzz
    Nie ma problemu - przyjeżdżam do Wro w czwartek .
    Wierz mi - rok temu bardzo się dziwiłam gdy widziałam jak niedopracowane technicznie zdjęcia były akceptowane jako świetne a zdjęcia wypracowane technicznie pozostawały niezauważone... - teraz dla mnie to "chleb powszedni"...
    Zdjęcie nie musi być super ostre, może być też z grubym ziarnem... pod warunkiem, że "ma coś w sobie".
    Czy "Odrodzenie" coś w sobie ma? Trudno mi to ocenić bo jestem jego autorką ale inni mogą to ocenić jak najbardziej .
    Jeszcze nie wszystko zostało napisane - zapraszam tym samym do dalszego "pastwienia się" nad zdjęciem .
    Pojawiam się i znikam...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Światło, dlatego o tym napisałam, że bardzo mi tego brakowało . Oby częściej i więcej się to zdarzało .
    Cieszę się że jest na tym forum jeszcze czwarta grupa użytkowników. Bowiem do tej pory dominowały trzy grupy: komercyjni zawodowcy, czyli ci od szumów, szkieł, świateł studyjnych, fokusów i innych technicznych nonsensów, następnie totalni amatorzy szczęśliwi że w ogóle udało im się zrobić jakiekolwiek zdjęcie, oraz zaawansowani amatorzy z ambicjami, jednak trochę przygaszeni przez butę zawodowców. Brakowało jednak artystów. Czyli malarzy. A ja artystów uwielbiam. Kocham. Bo to są dopiero prawdziwi fotografowie dla mnie..

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów