>MariuszJ: dzieki za test. Masz moze to ujecie bez filtra?
Szukaj
>MariuszJ: dzieki za test. Masz moze to ujecie bez filtra?
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
Nie pali sie - B+W MRC Nano KSM już wyladowal u mnie. Twoj test tylko utwierdził mnie, że warto zapłacić więcej za pierwszym razem i uniknąć rozczarowania i kolejnego wydatku.
Jak się trochę ogarnę i pogoda pozwoli to sprobuję pstryknąć kilka testowych fotek z filtrem i bez i wrzucić tutaj.
Kolejny gadżet który pewnie nie poprawi moich fotek..![]()
Ostatnio edytowane przez Zolty ; 10-07-2011 o 08:52
Nie chcę zakładać nowego tematu, ale potrzebuję polara. Za kilka dni wyjeżdżam do Turcji, a zostałem bez polara. Będzie współpracował z D300s i 24-70 2.8, czy jedynym sensowym rozwiązaniem jest B+W MRC ? Znalazłem wersję z i bez KSM co to oznacza ? Różnica w cenie to 5 dyszek.
Ostatnio edytowane przez Mikis525 ; 10-07-2011 o 21:08
KSM to wersja Kaesemann - nie do konca wiem czy jedyna roznica to uszczelnienie szkieł, czy może są jakieś inne różnice. Generalnie KSM to topowa półka. Jako onanista ssprzętowy dolożyłbym te 50 PLN.
BTW wersja XS-Pro to slim z gwintem równierz od frontu.
No to już nie problem te 5 dyszek, po prostu nie wiedziałem o co chodzi ;] Coś innego rozpatrywać czy brać dupsko w troki i skoczyć do sklepu ?
Ja bym brał - powiem wiecej, wczoraj odebrałem coś takigo:
http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...C-XS-77mm.html
A do XSa warto dokładać te 120 zł ? Poza grubością coś się różnią ?
Xs pro ma jakies nowe powloki Nano i jako jedyny slim tej firmy ma gwint z przodu wiec mozna uzywac dekielka od obiektywu.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Skontaktuj się z nami