Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Twój nocny koszmar

Kilka zdjęć z sesji z Michałem :
    1
    2
    3
    4
    5
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

zdjęcia może i fajne, ale nie widać na twarzy emocji o których mowa w tytule, jakby makijaż był niedokończony. Ale pomysł fajny
    | D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

1 - nie leży mi zbytnio ten zafarb (ze względu na ciemne, jednolite tło - jakby tam była jakaś choćby lekko doświetlona tekstura to pewnie prędzej). Poświecone ładnie - światło wydobyło fałdki na materiale, jest plastyczniej.
    Nie podoba mi się totalnie to jak model zagrał (a właściwie to, że w ogole nie zagrał - on po prostu stoi i patrzy). Dolne cięcie też niezbyt - wolałbym więcej tej piły zobaczyć i obie ręce ją trzymające. Stylizacja na wielki plus.

2 - "Powiedz aaaaaaa". Światło tutaj gorzej wygląda, strój też się zmienił - ta pomięta kamizelka(?) wygląda zdecydowanie mniej klimatycznie niż sam kombinezon.

3 - chyba za ostry kąt padania światła - lewe oko to czarna dziura... Strój j/w

4 - tutaj już lepiej, bo przynajmniej cała twarz po prawej ginie w mroku. Strój j/w...

5 - światło tu chyba troszkę za mocne (na 1ce tak samo świecone? chyba obróbka zmieniła odbiór trochę). Przepaliłeś czerwony kanał? Kombinezon i jego kolor wyglądają niezbyt ciekawie. Dolne cięcie niezdecydowane - ani w te ani w te.

Uwagi ogólne teraz
    Problem w modelu - tak jak wspomniałem przy 1ce - on zupełnie nie gra, nie ma żadnych emocji, próby wczucia się w role (najlepiej wypada na 3cje chyba - najlepiej nie znaczy dobrze).
    Na 2,3,4 - lepiej bym zaczernił tło w obróbce. Miejscami nie jest jednolite, widzę jakieś ciapki.

Tak poza konkursem - szkoda, że sesja w studio, a nie w plenerze w jakiejś klimatycznej miejscówce - zdjęcia by dostały niesamowitego kopa. Jak coś to przyjedz z tym całym majdanem do Kraka to pokombinujemy powtórzę - stylizacja na 1 i 5 jest kapitalna.

Domyślnie

Czy mi sie zdaje, czy to-to na twarzy, to jakis krem / pianka?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Mi to bardziej przypomina bandaż. Stylizacja kapitalna. Najlepsza moim zdaniem 1 i tylko ona się broni, tylko ja bym zostawił więcej kontrastu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nickt Zobacz posta
    Mi to bardziej przypomina bandaż.
    Faktycznie, po powiekszeniu wychodzi bandaz...

PS. Ja kilka lat temu robilem podobne gipsem chociaz szmat tez uzywalem.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 07-07-2011 o 19:17
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

jakoś mało koszmaru w tym koszmarze
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    PS. Ja kilka lat temu robilem podobne gipsem chociaz szmat tez uzywalem.
    Wiem wiem, znam Twoją stronkę na pamięć, jesteś dla mnie wzorem jeżeli chodzi o kolorystykę i nasycenie. Genialne!! Nie wiem jak Ty obrabiasz zdjęcia ale wychodzą dla mnie super!
    Cały czas czekam aż zrobisz warsztaty, ale z tego co mi kiedyś odpisałeś, to nastąpi to chyba dopiero jak już się zestarzejesz, że nie będziesz mógł aparatu utrzymać

Domyślnie

S4INT - tego mi było trzeba, rzeczowej konkretnej oceny Na OC dał bym Ci + Masz racje ciężko u niego z grą, starałem się ale .. zresztą widać . Jak kiedyś będę na 2-gim końcu Polski to na pewno wpadnę
    Macie racje to bandaż i trochę chemii Mam już w planach podobny projekt, zobaczymy
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Uprawnienia umieszczania postów