Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Barbara

Domyślnie Barbara

Witam i zapraszam do komentowania.

1.
    2.
    3.
    Ostatnio edytowane przez jacekhc666 ; 05-07-2011 o 23:25

Domyślnie

A co te zdjecia maja wspolnego z kategoria, w ktorej je umiesciles?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Kurde, pomyłka :P ...czy ktoś może przenieść do portretów.

Domyślnie

Modelka w dziób nie dała?
    Trzecie jeszcze od biedy. Za dużo góry i lewej strony.
    Pierwsze dwa obarczone dużym ryzykiem.
    ps. przenieść może modo - poproś.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

rozmiarowo tez chyba nie trzymają się regulaminu, co?
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Modelka w dziób nie dała?
    Trzecie jeszcze od biedy. Za dużo góry i lewej strony.
    Pierwsze dwa obarczone dużym ryzykiem.
    ps. przenieść może modo - poproś.
    Ja już nie wiem czy tu wszyscy tak ostro oceniają czy ja robię te zdjęcia takie beznadziejne

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    rozmiarowo tez chyba nie trzymają się regulaminu, co?
    ...a czytałeś go kiedyś, co?

Domyślnie

Powiem tak:
    Już dawno ludzie opracowali co jest dobre a co złe w fotografii - co pasuje, a co nie, czego nie wypada.
    Między innymi mówi się, że dla określonej wielkości zdjęć obowiązuje określona odległość oglądania a także to, że w powiększalniku ma być obiektyw o takiej ogniskowej jakim wykonano zdjęcie (chodzi o kąt widzenia). Ty tutaj naruszasz te wszystkie kanony. Mnie się to źle ogląda.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Powiem tak:
    Już dawno ludzie opracowali co jest dobre a co złe w fotografii - co pasuje, a co nie, czego nie wypada.
    Między innymi mówi się, że dla określonej wielkości zdjęć obowiązuje określona odległość oglądania a także to, że w powiększalniku ma być obiektyw o takiej ogniskowej jakim wykonano zdjęcie (chodzi o kąt widzenia). Ty tutaj naruszasz te wszystkie kanony. Mnie się to źle ogląda.

Pzdr.
    Przykro mi ale nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź, a o powiększalniku nie mam pojęcia

Domyślnie

Witam,

Cytat Zamieszczone przez jacekhc666 Zobacz posta
    Przykro mi ale nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź, a o powiększalniku nie mam pojęcia
    no to ja prościej napiszę: nie podchodź z tą 50-tką tak blisko modelki, zobacz jaki Ona ma wielki nos na 1 i 2.

Pozdrawiam, QuadMan
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekhc666 Zobacz posta

Powiększalnik miał Ci uzmysłowić o co biega.
    Skoro jednak jesteś "dzieckiem cyfry", to poczytaj o ludzkim wzroku, jak obrazy są składane przez oko-mózg, jakim kątem zastępczym można to odzwierciedlić.

Ogólnie dla monitora: obrazy 20x30cm ogląda się z ok. 60cm ( w przybliżeniu ) i ważne jest, żeby obraz był robiony obiektywem o zbliżonym kącie widzenia do ludzkiego wzroku (z pewnym przybliżeniem). Jeśli robisz twarz z bardzo bliskiej odległości, obiektywem szerokim, potem to oglądasz na ekranie powiększone, to dla ludzkiego wzroku jest to nienaturalne, oczy się męczą.

Na Twoim miejscu ja bym eksperymentował, ale z publikacją tego wstrzymałbym się do czasu jak coś na ten temat poczytam.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów