Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie nowy d90 czy d300 uzywany ?

co wydaje wam sie lepsze nowy d90 czy d300 uzywany ?posiadam d80 ,zalezy mnie na mniejszych szumach i szybkosci ,jest duza roznica w pracy af d90 a d300 ?

pozdrawiam
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

jak zależy 'Cie' na tym co napisałeś to chyba jedyna różnica jest w af w d300 mi wydawał się bardziej celny no i niewiele ale jednak szybszy

Domyślnie

swojego czasu miałem podobny dylemat, wybrałem d90 i byłem zadowolony dopóki w ręce nie wpadł mi d300, wtedy d90 od razu przestał robić zdjęcia w sensie że zacząłem dostrzegać jego wady oraz braki w stosunku do d300...
    Finałem tego wszystkiego jest to, że mam teraz d300s i jestem zadowolony. Jeśli masz kasę i pewnego zadbanego d300 to bierz, takie moje zdanie. I nie o sam AF tutaj chodzi, bo różnic na korzyść d300 jest dużo więcej
    nie żebym coś miał do d90, fajna puszeczka, mała zgrabna i daje dużo frajdy, z sentymentem ją wspominam, ale już bym do niej nie wrócił
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Domyślnie

Przesiadłem się z D80 na D300s, w D80 jest chyba ten sam układ AF co w D90 - Multi-CAM 1000.
    Różnica jest, śrubokręt dużo szybciej, a ogólnie AF pewniejszy, a i jedna sigma, z którą był kłopot na D80 teraz trafia dużo celniej.

Domyślnie

miałem d90 mam d300, po przesiadce nie widzę żadnych plusów d90 w stosunku do d300, wszystkie zmiany na lepsze, zwłaszcza o problemach z AF zapomniałem. Brałbym d300 chyba że zależy ci bardzo na tym żeby był nowy
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Rycerz
    Gość

Domyślnie

nie zakładaj już trzeciego wątku na ten sam temat wystarczą dwa. A jeśli chodzi o pytanie tytułowe to oczywiscie jeśli nie przeszkadza ci sprzęt używany to d300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    jak zależy 'Cie' na tym co napisałeś to chyba jedyna różnica jest w af w d300 mi wydawał się bardziej celny no i niewiele ale jednak szybszy
    Jak dla mnie to są główne argumenty które przekonują mnie do przesiadki na D300 z D90.
    Ja jednak zbieram na nowe body D300s

Domyślnie

Jesli chodzi o AF to podstawowa roznica tkwi w tym, ze AF D300 to modul 51-punktowy z mozliwoscia sledzenia 3D, a w D90 siedzi stary 11-punktowy AF z D80. Stopnia rozbudowy i zaawansowania tych modulow wogole nie mozna porownywac, zwlaszcza jesli chodzi o prace w trybie servo.
    Poza tym D300 lepiej koreluje z duzymi i ciezkimi szklami, jest pancerne i uszczelnione, ma lepsza ergonomie przyciskow na body, szybszy srubokret i ogolnie jest znacznie wygodniejsze w obsludze.
    Podsumowujac, sadze, ze do typowo amatorskiego wykorzystania spokojnie wystarczy D90 (tym bardziej, ze mozna jakis film z imprezy przy grillu nakrecic), ale do pracy zdecydowanie D300, a jeszcze lepiej D700, ktore jest wogole z innej bajki
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Jest w tej chwili na naszej giełdzie D300 w b.dobrej cenie.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinc Zobacz posta
    Jak dla mnie to są główne argumenty które przekonują mnie do przesiadki na D300 z D90.
    Ja jednak zbieram na nowe body D300s
    Ja tez zbierałem. A po fakcie doszedłem do wniosku że przesiadka z DX na DX to zawracanie glowy i marnotrawstwo funduszy. Realna zmiana to będzie D700. Owszem uszczelnienia, owszem, magnezowe body, MultiCam 3500 i co tam jeszcze ale obrazek TAKI SAM. a i śledzenie 3D w D90 nie było jakieś tragiczne. Dlatego D300s mialem równo pół roku i poszedł do ludzi. Teraz się bawię siedemsetą i to jest to - a to i tak mój najmniejszy sensor (nie licząc komórki). Nie wyobrażam sobie niczego lepszego (w cyfrze, uwzględniając stosunek jakości do ceny).

A teraz częściej na miasto wychodzę z TLR 6x6 niz z Nikonem...
    JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu

Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów