Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: El Teide

Domyślnie El Teide

Wulkan El Teide, najwyższy szczyt Hiszpanii. Miejsce, które nie może pozostać obojętne... Polecam wszystkim, naprawdę warto tam być.

D600 / D90 / N14-24 2.8 / N24-70 2.8 / N50 1.8 / SB700 /

Domyślnie

taka mała dygresja odnośnie El Teide.
    Film robi furorę na Vimeo

FX

Domyślnie

Nie dziwota że filmik robi karierę niesamowite miejsce pokazane w genialny sposób... szczęka opada

Domyślnie

Jak dla mnie nie porywa, robione w samo południe lub w okolicach, nieciekawe światło, no i w zasadzie to co ty chciałeś nam pokazać?
    D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
    Never back down!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokornik Zobacz posta
    Jak dla mnie nie porywa, robione w samo południe lub w okolicach, nieciekawe światło, no i w zasadzie to co ty chciałeś nam pokazać?
    Robione koło południa bo tak się składa że tam nie mieszkam i wielkiego wyboru nie miałem a co chciałem pokazać widać w tytule wątku to że pewnie do "waszego" poziomu dzielą mnie lata świetlne to inna sprawa ale tak czy inaczej dziękuję za konstruktywną krytykę i pozdrawiam

Domyślnie

Nie to, że ja jestem jakimś guru, ale jak dla mnie kamyk i dwa krzaki na pierwszym planie są niezbyt ciekawe. Może inni coś Ci podpowiedzą...

P.S. Lata świetlne to miara odległości a nie czasu.
    D3100+kit | 50 f/1.8 | 70-300 f/4-5,6 G ED VR | FIRST C3550 | Nissin Di466 i różnego innego złomu pełno...
    Never back down!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokornik Zobacz posta
    P.S. Lata świetlne to miara odległości a nie czasu.
    Dystans jaki dzieli punkt A od punktu B również może odzwierciedlać miejsce w jakim obecnie dany punkt się znajduje w odniesieniu do innych Pokonanie tego dystansu "w czasie" z kolei przybliża punkt A do celu jakim jest punkt B :P

Domyślnie

Miejsce z pewnością bardzo fajne, ale faktycznie ostre południowe światło i smoliste cienie nie prezentują się tutaj zbyt dobrze. Mam też wrażenie że kadr jest trochę niezrównoważony. Całość ciąży mi na lewą stronę. W dodatku przycięty krzew potęguje to wrażenie. Prawa strona przycięta starannie, ale lewej chciałoby się zobaczyć więcej.

Domyślnie

A nie dało się zrobić parę kroków do tyłu, jak już chciałeś nam to w ten sposób pokazać...? Jakieś to wszystko takie uciśnięte w tym kadrze... Miejsce niewątpliwie piękne, tylko autor coś taki niezdecydowany. Podsumowując. Albo to wszystko szerzej ogarnąć, albo wybrać jakiś jeden z wielu motywów na tym zdjęciu w celu uzupełnienia kadru w którym wulkan będzie głównym tematem (podkreślam głównym). Ja osobiście wybrałbym te ciekawe spiętrzenia skalane..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nothing Zobacz posta
    A nie dało się zrobić parę kroków do tyłu, jak już chciałeś nam to w ten sposób pokazać...? Jakieś to wszystko takie uciśnięte w tym kadrze... Miejsce niewątpliwie piękne, tylko autor coś taki niezdecydowany. Podsumowując. Albo to wszystko szerzej ogarnąć, albo wybrać jakiś jeden z wielu motywów na tym zdjęciu w celu uzupełnienia kadru w którym wulkan będzie głównym tematem (podkreślam głównym). Ja osobiście wybrałbym te ciekawe spiętrzenia skalane..
    I to są rady, których oczekiwałem. Dziękuję

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów