Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Odrodzenie

Domyślnie Odrodzenie

Wybrałam tą kategorię ponieważ jest ona chyba jedyną w której można zaproponować nieco "artystowskiej" fotografii bez obaw, że zostanie ona od razu skreślona - dajmy na to za zbyt centralny kadr czy też fakt, że nie jest ostra jak żyleta... Fotografia którą chcę wam dzisiaj zaproponować jest moją odpowiedzią na zadany temat "człowiek renesansowy" - jak wiadomo słowo "renesans" w dosłownym tłumaczeniu oznacza ponowne narodzenie, odrodzenie...
    Zapraszam do oglądania i życzę "dobrego odbioru" .

Pojawiam się i znikam...

Domyślnie

cos w tym jest ale ta kolorystyka jakos nie trafia do mnie

Domyślnie

Ktoś napisał! Ktoś napisał!

Dzięki vuki . Już myślałam, że wszyscy mają ustawioną magiczną funkcję "ignoruj zdjęcia imago" .
    Pojawiam się i znikam...

seth
    Gość

Domyślnie

Ciekawe...

seth
    Gość

Domyślnie

Domyślnie

Wiem, ze jest późno i moja zdolność postrzegania może być trochę upośledzona, ale w tym zdjęciu b&w to ja widzę, jakby postać przykryta prześcieradłem (czy inną materią) w prawej dłoni trzymała kijki rarciarskie. W kolorowym też to widzę . Wynika to pewno, z ukrytej w czeluściach mej podświadomości, tęsknoty za nartami (tzw. głód narciarski).
    A na poważnie, to nie bardzo rozumiem, "co autorka miała na myśli" popełniając to zdjęcie.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Zdecydowanie coś mi to przypomina... lecz jeszcze nie wiem co...

Fota z klimatem którego mi brakuje...

Ojjj....
    Gratki...
    Noc jes domem dla wampirów, wilkołaków i lunatyków...

Freelancer

Domyślnie

Wg. mnie ta fotografia nie stanowi odpowiedzi na tak postawioną problematykę. Po pierwsze - ideogram podmiotu jest niezbyt antropomorficzny - identyfikujemy tutaj człowieka wyłącznie za sprawą ręki, będącej w dodatku w swetrze. W zdjęciu takim wszystko może mieć znaczenie, więc pytam - jakie jest znaczenie swetra? Kolejna sprawa to woal - jak tą metaforę można odczytać? Jako embrion? A dlaczego w środku ten sweter? I co robi embrion wśród tych chabazi? dlaczego zresztą - na miły Bóg - chabazie?

Niech już zresztą będzie embrion w chabaziach - tylko co to ma wspólnego z renesansem? Owszem - odczytując ową nazwę dosłownie, można się tu pewnych asocjacji dopatrzyć, tylko czy ową nazwę dosłownie odczytywać należy? Czy takie biologiczne portaktowanie tematu nie jest aby zbyt groteskowe? A te ususzone chabazie to co - Jesień Średniowiecza? Jak dla mnie wypowiedź ta jest zbyt dosłowna...

Domyślnie

po raz kolejny zadaję sobie pytanie - co ja tutaj robię???
    Nie dość, że zupełnie nie kumam tego zdjęcia, to komentarze też są poza moim zasięgiem....i pomyśleć że "Sobieski" dał mi kiedyś maturę a UJ magistra...

oj, chyba to dawno było
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Dla mnie to powstający/rodzący się jaszczur od razu przeistaczjący sie w człowieka w swetrze. I dobrze, nigdy nic takiego nie widziałem. Ideowo super, plastycznie jeszcze bym nad tym popracował
    Budzi kontrowersje, i oto chodzi
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów