Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie D7000 Zdjecie .nef

Witam w najbliższym czasie planuje zakupić Lustrzankę D90 D300s D5100 D7000 i nie wiem jeszcze co wybrać jak dla mojej zony d7k jest za duży a jak z reszta modeli? Ogólnie pisze ten post z prośba czy mógł by ktoś wrzucić zdjęcie w formacie RAW chciał bym zobaczyć co mogę zrobić z tymi zdjęciami w tym formacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez repel Zobacz posta
    Witam w najbliższym czasie planuje zakupić Lustrzankę D90 D300s D5100 D7000
    Wszystkie trzy?!? WOW A to ma być aparat dla żony? Pierwsza lustrzanka?

Domyślnie

co cię bawi tak.... ja jutro idę kupić 4szt d700 5szt d3s i z tuzin lamp do tego...... moja żona jest tego warta

Domyślnie

Jak D7000 za duży to polecam A33 lub A55.
    D200 / 18-105 VR

Domyślnie

a33 i a55 stanowczo odradzam... elektroniczny wizjer zabije ci oko..... miałem 3 modele sony a300 a550 a580 i na plenerze sony miałem wypożyczonego a33 ... porażka. Czas pracy na baterii o połowę krótszy niż w zwykłych lustrach.... a jakość pracy z elektronicznym wizjerem zniechęca to brania aparatu do reki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez repel Zobacz posta
    Witam w najbliższym czasie planuje zakupić Lustrzankę D90 D300s D5100 D7000 i nie wiem jeszcze co wybrać jak dla mojej zony d7k jest za duży a jak z reszta modeli? Ogólnie pisze ten post z prośba czy mógł by ktoś wrzucić zdjęcie w formacie RAW chciał bym zobaczyć co mogę zrobić z tymi zdjęciami w tym formacie
    Jak D7000 za duży, to D90 też połowicy do gustu nie przypadnie, bo rozmiar ten sam. D300s jeszcze bardziej kobylasty. Zostaje D5100, ta sama matryca co w D7000 a w jednym z wątków było pięknie pokazane co można wyciągnąć z cieni tym sprzętem.

Cytat Zamieszczone przez apple Zobacz posta
    Wszystkie trzy?!?
    Jak już się nabijasz, to przelicz dokładnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMiN Zobacz posta
    a33 i a55 stanowczo odradzam... elektroniczny wizjer zabije ci oko..... miałem 3 modele sony a300 a550 a580 i na plenerze sony miałem wypożyczonego a33 ... porażka. Czas pracy na baterii o połowę krótszy niż w zwykłych lustrach.... a jakość pracy z elektronicznym wizjerem zniechęca to brania aparatu do reki.
    tiaaaa,

ja z takim wizjerem (nawet dużo gorszym) bawię się od ponad 4 lat i w żaden sposób mnie to nie zniechęca, żebym swój aparat wziął do ręki. Szczerze mowiąc wizjer nie jest dla mnie żadnym powodem, żeby mojego fuji zmieniać na lustro, są inne, znacznie ważniejsze
    laaval

K-5, S9600

Domyślnie

a patrzyłeś przez zwykły ? dla mnie elektroniczny to G.... zbędny bajer, a w temacie niema co pisać póki autor znów się nie odezwie

Domyślnie

Dziękuję za te zdjęcia o które prosiłem. Firma sony z lustrami do mnie jakoś nie przemawia Wole nikona to ma być aparat dla mnie ale zona tez będzie z niego czasami korzystać bylem wczoraj w Saturnie oglądałem wszystkie dostępne modele D90, D7000, D300s maja te same rozmiary A D5100 jest jak plastikowa zabawka dla małego dziecka wiec myślę ze nic innego nie wymyśle a moja zona będzie się musiała przyzwyczaić do dużego aparatu jak dla niej mam jeszcze 6 tygodni na zakup lustra bo za 7 jedziemy na wakacje no chyba ze wy coś jeszcze polecacie
    DZIĘKUJE

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów