Islandia
Szukaj
Islandia
D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE
Ostatnio nieco krzywo patrzę na krzywizny z fiszaja.
Zrobiłbym z tego panoramkę (ciął dół) i więcej nieba dał bo te cirrusy się fajnie układają![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
Ciekawie się prezentuje ta "sfisiowana" panoramka.
Dobra kompozycja z moimi ulubionymi łubinami na podłodze, rozświetlony środek i do tego niebo dobrze zagrało.
Można się czepiać deformacji, ale przecież cały urok tej fotagrafii na tym polega, że jest "inaczej".
Tiaa i miałbym kolejną fotę z górami i niebem - No thanks! Łubiny się pokazały i tworzą zajeb..tą aurę - trzeba z tego krzystać!
O właśnie - widać wyrobiony wzrok.
Ano właśnie - bez fisha wychodziło jakoś drętwo mz... Taki urok tego szkła, że niektóre kadry potrafi wspomóc swoim nieziemskim kątem widzenia...![]()
D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE
Ciekawie wyszło i ... po dłuższej chwili wpatrywania się stwierdzam, ze mi się podoba![]()
Inny punkt "spojrzenia" w tym przypadku dał dużo dobrego. [Czy tak właśnie, jak w tle, wyglądają Islandzkie wioski/osady?]
Adamie nie bardzo. Tutaj akurat ośrodek z domkami wypoczynkowymi, których właściciele - małżeństwo hipisów z Reykjaviku przeprowadziło się w 1977 roku ze stolicy na północ Islandii. Zgodnie z inspiracjami ich kultury i miłością do ochrony środowiska szukali swojego miejsca w okolicach Husaviku - stąd bardzo niedaleko do koła podbiegunowego, ale to inna historia. Odnaleźli opuszczoną farmę, zachwycili się widokiem i kupili tę ziemię. Chcieli promować okolicę, zgłosili projekt domków wakacyjnych do urzędu miasta w Husaviku - odrzucono go. Miasto z tego co się dowiedziałem w ogóle nie chciało pomagać przybyszom. Zajęli się więc wszystkim we dwójkę. Przez ponad 25 lat pracowali nad tym, co obecnie możecie zobaczyć na zdjęciu, a to jedynie fragment. Moim zdaniem stworzyli niesamowite miejsce z jeziorem tuż nad brzegiem oceanu, lasem, domkami wypoczynkowymi, ptasim mini-parkiem(warunki sprawiły, że teren jest doskonałym miejscem lęgowym dla kilkunastu gatunków ptaków na tak małym obszarze)... Dla mnie baja...![]()
Ja tylko zapłaczę nad światłem, którego mi na dole brakuje... Ta sprzed roku bardziej mi się widziała.![]()
LED ZEPPELIN
Świetnie wyszło, ładne kolory... ach piękna kraina.![]()
D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5
Skontaktuj się z nami