Szukaj
Papier może jedynie wpłynąć na łagodniejszy wymiar kary. Nie wpływa na termin egzekucjiMam na to papier Generalnie z dysleksji został mi problem z "jóż", "kont" i "bochater". Wiem jak to się pisze ale nigdy nie piszę dobrze.
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Do zbiorczego zamówienia na Araxy 60 dopisuję się ja!
Aria
ok, klamka zapadla... zanim kupie sobie "aparat dla prawdziwego mezczyzny" najpierw Arax 60- jak sie nie dogadamy, nastepny wlasciciel latwo sie znajdzie
ps.
tomwidlak-chyba nalezy Ci sie premia specjalna z Kijovaa moze nawet jakas ciepla posadka w dziale marketingu- mnie przekonales
![]()
Ja tak wlasnie Sobie mysle ze Zeiss (Contax), Leica i Arax to powinni mi placic za ten dobroczynny marketing
I jak juz masz zamawiac, to moze im wspomnij przy zamowieniu, o mnie
Co do sprzedazy Araxa, Amelka dala za Swoj 1203zl, po roku sprzedala za 1150zl od reki, takze jak by Ci sie jakims cudem nie spodobal, wiele mysle nie stracisz![]()
Mnie zastanawia skad taka duza rozbieznosc w cenie pomiedzy Araxem a Hartblei. 399$ vs. 240$. Niby pchaje wiec do zestawu w Araxie, ale po co komu takie duperele jak pierscien makro... Czy jest jakies sensowne wytlumaczenie dla takiej roznicy w cenie?
Będziesz zadowolony... może nie tak od końca z 'ergonomii' ale z efektów napewno
Wizjer z pomiarem wydaje mi się że jest ciut jaśniejszy i wygodniejszy do ostrzenia niż w m645, patrzenia przez kominki nie porównałem bo do m645 kominka nie posiadam.
Nie wiem jak w Araxie ale w Kievie60 należy jedynie dbać o pewne zasady aby mechanizm naciągu sie nie rozregulował. Jak będziesz o tym pamiętał to aparat będzie w pełni sprawny przez długi czas. Chodzi tu o to aby nie kręcić kółkiem zmiany czasu bez wcześniejszego naciągnięcia migawki. Nie wiem na ile to trafne ostrzeżenia, ja się do nich stosowałem i pięknie Kiev60 mi klatki dzielił (nowy właściciel też nie ma z tym problemu z tego co wiem). Testować co się stanie jak se pokręcę bez naciągu nie testowałem... ale w niektórych przechodzonych egzemplarzach problem nakładanych klatek może właśnie z tego się bierze.
Aaa... i jeszcze ostrzegali przed swobodnym puszczaniem dźwigni naciągu... lepiej przytrzymać. To też negatywnie wpływa na pracę mechanizmu.
Ostatnio edytowane przez roofman ; 02-07-2011 o 08:23 Powód: dopiska zdania
Skontaktuj się z nami