Ps: Prosze darować sobie komentarze typu "Watermark za duży, psuje odbiór" Itp... Taki emblemat jest wymuszony ze względu na pewne kwestie.
Szukaj
Ps: Prosze darować sobie komentarze typu "Watermark za duży, psuje odbiór" Itp... Taki emblemat jest wymuszony ze względu na pewne kwestie.
Ostatnio edytowane przez Hubert Adamczyk ; 24-06-2011 o 16:15
Serdecznie,
hubertadamczyk.pl
jak dla mnie to pstryk
najbardziej odciągają wzrok dwa niebieskie elementy - żuberek bankowy i znak drogowy, poza tym nie dzieję się nic co by zatrzymało przy tym zdjęciu, może pomyśleć o zestawie trzech zdjęć? może wtedy inny byłby odbiór?
Generalnie leży balans bieli. Kolory są ....... do .............
-wszystkie sukienki mają odcień różowo-fioletowego, powinny być białe.
-liście na drzewach są koloru....... no właśnie jakiego? Zielony to on nie jest.
-zwyczajowo znak nakazu i logo banku są na tle granatowym, u Ciebie fiolet.
-najbardziej poprawny odcień szarości jest na Twoim logo.
O kompozycji i temacie przewodnim nie wspomnę bo po prostu go nie ma.
Faktycznie, po obejrzeniu na normalnym monitorze dziwny ten balans ustawiłem...
Nie wiem czy jest sens umieszczania dalszych fotografii, bo wszędzie podobny WB jest.
Uznałem, że to zdjęcie jest najlepsze pod względem kompozycji, kadru i momentu, lecz się myliłem... No cóż ja wciąż się ucze
Ale dzięki za opinie, bo poprzez krytykę i rady doświadoczonych kolegów z forum wszak czegoś się mogę nauczyć
Ostatnio edytowane przez Hubert Adamczyk ; 24-06-2011 o 17:47
Serdecznie,
hubertadamczyk.pl
O kolorach już koledzy napisali - nie do przyjęcia, zdjęcie takie sobie (delikatnie pisząc). Ja bym czegoś takiego nawet rodzicom tych dzieciaków nie pokazywał...
Pozdrawiam, Bogusz.
aparaty, obiektywy, lampy, statywy....
Przede wszystkim zdejmij saturacji.. żuberek i znak okropnie biją po oczach!
Hubert tyle razy pisano Ci, że masz duży problem z kolorami, a Ty permanentnie go powielasz, musisz zmienić monitor! A kadr pewnie będzie podobał się mamie dziewczynki z wyciągniętą ręką![]()
Pozdrawiam,
Grzegorz Tadych
Serdecznie,
hubertadamczyk.pl
Skontaktuj się z nami