Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Gleboki blekit

Domyślnie

ja tam często nie piszę w wątkach grega, ale zawsze oglądam he he, dla mnie 2 jest świetna! i mogę na nią jeszcze popatrzeć parę razy co do łódek to te konkretne są odrobinę wyeksploatowane, ale co nie jest odrobinę wyeksploatowane? dawajcie więcej mogę oglądać - te problemy pojawiają z każdym mocniej obfotografowanym miejscem.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Fotografie cud miód można wiedzieć z jakiej puszki i jakim obiektywem/obiektywami były robione? oraz czy może został zastosowany jakiś filtr? Pytam, bo sama się wybieram w te wakacje w podróż i do tej pory nie mogę się zdecydować na jakieś konkretne szkło, a Twoje zdjęcia bardzo mnie zaintrygowały! Pozdrawiam

Domyślnie

marcepanowa to sa zdjecia z Nikona D40 i Nikkora 18-105 z reki i bez filtrow, ostatnie z lodkami jest z D90, Sigma 10-20, dwie polowki 06 i 09ND oraz statyw.

Domyślnie

jestem w szoku, że taki sprzęt jest w stanie zrobić aż tak bajkowe zdjęcia Co więcej, właśnie myślałam nad S10-20 i mnie w tym wyborze utwierdziłeś, tylko zdradź proszę z jakim światłem: 3.5 czy 4-5.6? Ja osobiście przymierzam się do tej drugiej. Oczywiście pomyślę też nad zakupem tych połówek

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    marcepanowa to sa zdjecia z Nikona D40 i Nikkora 18-105 z reki i bez filtrow, ostatnie z lodkami jest z D90, Sigma 10-20, dwie polowki 06 i 09ND oraz statyw.
    No proszę a w sprzetowym dziale co rusz pytanie na co zmienic D40 bo przestaje wystarczac, czy ten sam sens dywagacjii o N18-105.
    Wiadomo gdzie pytających odesłac ,a nie tylko wujek Google...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcepanowa Zobacz posta
    jestem w szoku, że taki sprzęt jest w stanie zrobić aż tak bajkowe zdjęcia Co więcej, właśnie myślałam nad S10-20 i mnie w tym wyborze utwierdziłeś, tylko zdradź proszę z jakim światłem: 3.5 czy 4-5.6? Ja osobiście przymierzam się do tej drugiej. Oczywiście pomyślę też nad zakupem tych połówek
    Mam te tansza z "gorszym swiatlem" a co za tym idzie z tanszymi filtrami W krajobrazie i tak nie schodzi sie ponizej f8

A D40 to jest moj suport, zawsze w plecaku lezy na czarna godzine no i jak sa warunki to wyciagam go na dlugi kij

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    No proszę a w sprzetowym dziale co rusz pytanie na co zmienic D40 bo przestaje wystarczac, czy ten sam sens dywagacjii o N18-105.
    Wiadomo gdzie pytających odesłac ,a nie tylko wujek Google...
    Najczesciej placza ci co breaketingu nie maja pod HDRy No i oczywiscie placz o 50 1.8, kupia D90 z 50tka i nie uzywaja, bo ani to wasko ani szeroko
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 19-06-2011 o 17:38

Domyślnie

Najczesciej placza ci co breaketingu nie maja pod HDRy No i oczywiscie placz o 50 1.8, kupia D90 z 50tka i nie uzywaja, bo ani to wasko ani szeroko
    Momento, to w HDR robiłeś? :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcepanowa Zobacz posta
    Momento, to w HDR robiłeś? :P
    Nie....to sa RAWy wywolane w capture NX

Domyślnie

W krajobrazie i tak nie schodzi sie ponizej f8
    Grzegorzu, zapomniałeś dodać, że to prawo obowiązujące na terenie Irlandii...
    W Polsce, nie mając nad szyją przysłony mieczy Krzyżowców, bezczelnie pstrykamy sześć działek powyżej.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Grzegorzu, zapomniałeś dodać, że to prawo obowiązujące na terenie Irlandii...
    W Polsce, nie mając nad szyją przysłony mieczy Krzyżowców, bezczelnie pstrykamy sześć działek powyżej.
    zapomnialem, Nad Wigolabka sie tej zasady nie stosuje
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 19-06-2011 o 18:44

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów