Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie DTK Sosnowiec 2011

Witam
    Wybrałem się ostatnio na Dni Techniki Kolejowej do Sosnowca. Dawno nie widziałem tylu miłych i zadowolonych kolejarzy oraz równie ukontentowanych potencjalnych pasażerów . Oto co między innymi można było zobaczyć:

1. ELF czyli najnowszy elektryczny zespół trakcyjny wyprodukowany przez bydgoską "PESĘ". Może kiedyś wreszcie ruszy na normalne trasy.

2. Pociąg sieciowy ( bliższych danych nie posiadam):

3. Lokomotywa spalinowa ST - 45 po "face liftingu" także produkcji PESA Bydgoszcz:

4. Bonus czyli koparka dwutorowa ATLAS:

Zapraszam do oceny wyników moich pierwszych zmagań z "szerokątną sigmą"
    d-90, 18-105 , 35 f1.8,Sigma 10-20 F4-5.6 HSM, SB-600, lowepro inverse 200, Velbon Sherpa 600R i parę gadżetów

Domyślnie

Witaj.
    Myślę że nie wydobyłeś całego potencjału z Sigmy.
    Najbardziej pasuje mi 4. Jednak dla lepszego efektu chyba zrobił bym ją troszke bardziej centralnie i "wydobył" moc łopaty.
    1 też ciekawie się prezentuje.
    PS Fajne szkiełko myślę że będziesz miał z niego sporo frajdy.
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Jednak dla lepszego efektu chyba zrobił bym ją troszke bardziej centralnie i "wydobył" moc łopaty.
    Rozumiem, że chodziło Ci o łyżkę Ale wezmę pod uwagę te radę przy następnej okazji.
    d-90, 18-105 , 35 f1.8,Sigma 10-20 F4-5.6 HSM, SB-600, lowepro inverse 200, Velbon Sherpa 600R i parę gadżetów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RzeckiDG Zobacz posta
    Rozumiem, że chodziło Ci o łyżkę Ale wezmę pod uwagę te radę przy następnej okazji.
    Tak tak

Domyślnie

A, to podczas gdy inna część Polski jeszcze na to czeka, u Was w Sosnowcu już po imprezach...

Szczerze zazdroszczę Ci dwóch zdobyczy: śląskiego ELF-a i pięknej ST45 - oraz gratuluję nowej Sigmy. Co do użycia jej pełnych możliwości (mordkę nieco ucięło temu ELF-u ), to dużo pewnie zależało od tego, jak gęsto ustawiony był sprzęt.

Ostatnio jedno z czasopism o tematyce kolejowej ("Rynek Kolejowy") dość często używa takich szerokokątnych ujęć taboru. Sam osobiście w przypadku tak rzadko spotykanych sprzętów wolę mieć najpierw zdjęcia z "grzeczniejszej" ogniskowej, ale wiadomo, na szlakach są warunki inne, a na dworcach inne...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Z. Zobacz posta
    Szczerze zazdroszczę Ci dwóch zdobyczy: śląskiego ELF-a i pięknej ST45 - oraz gratuluję nowej Sigmy. Co do użycia jej pełnych możliwości (mordkę nieco ucięło temu ELF-u ), to dużo pewnie zależało od tego, jak gęsto ustawiony był sprzęt.
    Dość gęsto stały maszyny - jedna za drugą. Ale próbowałem innych ujęć.

Oto rezultaty:
    5. Elf z "pełna mordką":

6. EU07 pod banderą PKP CARGO:

Dzięki za komentarz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RzeckiDG Zobacz posta
    2. Pociąg sieciowy ( bliższych danych nie posiadam):
    Z wyglądu chyba coś z serii pociągów sieciowych PS lub LPS: link - nie jestem pewien, temat dla mnie też mało znany. Kolorystycznie z tej perspektywy przypomina pojazd używany przez firmę Skanska przy przebudowie dworca W-wa Gdańska.

P.S. Miło widzieć kolejne fotki w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów