Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie Zabawy słońcem [by remiksson]

Nadszedł czas aby opublikować moje ostatnie zabawy ze słońcem, w czym pomogła mi znana tu już modelka - Judyta z Tarnowa Podgórnego. Potrzebowałem słońca stosunkowo nisko nad horyzontem, stąd sesja odbyła się późnym popołudniem, a żeby było ciekawiej tym razem baaardzo oszczędnie używałem mojego ulubieńca - 70-200/2.8VR. Większość sesji wykonana klasyczną 50/1.8 z domieszką 85/1.8 i raptem paroma kadrami z ulubieńca Zapraszam do oglądania i komentowania. Będę bardzo wdzięczny jeśli znawcy tematu podzielą się ze mną praktycznymi poradami dotyczącymi wykonywania tego typu zdjęć, chętnie przyswoję taką wiedzę

Pstryczki rozgrzewkowe:

1.

2.

3.

Pstryczki właściwe:

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Remiksson za każdym razem jak widzę zdjęcia Twojego autorstwa to zaglądam z ogromną ciekawością - czym mnie tym razem zaskoczysz Oglądałem wiele Twoich prac na tym forum i nie tylko i muszę powiedzieć, że te są moim zdaniem NAJLEPSZE!
    Na 1 celowe było pokazanie kawałka bielizny modelki ?
    D300/ N50 f 1.8/ N70-300VR/ Sigma 17-35/ SB 600/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepek Zobacz posta
    Remiksson za każdym razem jak widzę zdjęcia Twojego autorstwa to zaglądam z ogromną ciekawością - czym mnie tym razem zaskoczysz Oglądałem wiele Twoich prac na tym forum i nie tylko i muszę powiedzieć, że te są moim zdaniem NAJLEPSZE!
    Na 1 celowe było pokazanie kawałka bielizny modelki ?
    NIe nie bylo to celowe, ale to taka drobinka ze nie zwróciłem nawet uwagi Dzieki za miłe słowa
    Może ktoś jeszcze się wypowie? 115 odsłon i nic? Nikomu się nie podoba czy wszystkich pozatykało? :P
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Rewelacja po raz kolejny......
    | D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

Trzymasz równy poziom, ale prezentacja praktycznie tego samego w dużych ilościach powoduje że zdjęcia dla odbiorcy coraz mniej różnią sie od siebie
    6 i 9 chyba najlepsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Trzymasz równy poziom, ale prezentacja praktycznie tego samego w dużych ilościach powoduje że zdjęcia dla odbiorcy coraz mniej różnią sie od siebie
    6 i 9 chyba najlepsze
    Pokaż mi tak płodnych fotogrfów, którzy za każdym razem robia coś innego Ty byś wymyślił i wykonał ponad 150 różnych stylizacji, miejsc i zdjęć w sezonie trwającym od marca do listopada? Mając przy okazji od zleceniodawców konkretne linki do konkretnych zdjęc z komentarzami typu "Tak tak to własnie chcę!"

Domyślnie

Nie sądzę
    Tylko nie dziw się że dla niektórych oglądających te zdjęcia są już tak podobne do siebie....
    Nie piszę tego jako zarzut wobec ciebie jako fotografa. Dobre rzemiosło to skarb. Rozumiem że panienka przychodzi i mówi - ja chcę takie. Ty to robisz. Ale wystawiasz zdjęcia nie na forum "modelek" tylko na fotograficznym.
    Może mniej, może bardziej przebrane ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Nie sądzę
    Tylko nie dziw się że dla niektórych oglądających te zdjęcia są już tak podobne do siebie....
    Nie piszę tego jako zarzut wobec ciebie jako fotografa. Dobre rzemiosło to skarb. Rozumiem że panienka przychodzi i mówi - ja chcę takie. Ty to robisz. Ale wystawiasz zdjęcia nie na forum "modelek" tylko na fotograficznym.
    Może mniej, może bardziej przebrane ?
    Ależ ja się nie dziwię I podkreslam wszędzie gdzie tylko mogę, że nie jestem artystą, nie mam zacięcia artystycznego do kombinowania. Jestem rzemieślnikiem, wykonuje usługi, a jakie to mają byc uslugi (czyt. jakie zdjęcie) decyduje klient. Chce takich - takie dostaje. Mogę czasami coś zasugerować, ale najczęściej mam z góry określone wytyczne i nie ma zmiłuj

Doskonale zdaje sobie sprawę, że moje kadry się niektórym przejadły. Ale nie mam czasu na kombnowane bezpłatne sesje, choć pomysłów mi nie brakuje i bywają dni kiedy chciałbym coś innego zrobić. Niemniej zawsze coś na drodze staje: a to brak odpowiedniej stylizacji, a to niechęc modelek do pomysłu, a to brak czasu, a to coś innego. A w miedzyczasei sesje warsztatowe gdzie nie kombinuje sie nad kadrami tylko skupia się na teorii i tłumaczeniu.

Publikuję więc to, co mam, czym się zajmuję. Ale luz, mogę w ogóle nie publikować tu zdjęc, zrobię sobie półroczną przerwę jak ostatnim razem gdy mi połowa postów zniknęła po zmianie silnika forum Wrzucę coś jak znajdę czas, chęci, modelkę do realizacji mojego pomysłu

Domyślnie

Ale po co w takie tony uderzasz?

Acha -żeby nie było- starałem się odpowiedzieć (oczywiście to tylko domysły) na twoje pytanie dotyczące liczba wejść vs liczba komentarzy
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 05-06-2011 o 22:51

Domyślnie

podoba sie! bardzo sie podoba!!!!!!! chyba jedna z fajniejszych sesji!
    2,6,8 i 9 najlepciejsze!
    matka polka pstrykająca i ciągle ucząca

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów