Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: pojedynek

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie pojedynek

nikkor 80-200 f/2.8 d ed vs sigma 70-200 f/2.8 EX APO DG HSM Macro wiem, że było juz na ten temat, ale chodzi o jedno slowo nikkor czy sigma.

Domyślnie

skoro wiesz, że już było na ten temat, to pewnie zdajesz sobie sprawę, że jedno słowo nie wystarczy
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    skoro wiesz, że już było na ten temat, to pewnie zdajesz sobie sprawę, że jedno słowo nie wystarczy
    a miales przyjemność robić tymi dwoma szkłami czy tylko tak z opowiadan wnioskujesz?

Domyślnie

Miałem przyjemność i nadal będę cię odsyłał do archiwum. Temat ciągle powraca i ciągle są te same wnioski: albo nikkor albo sigma Jedni wolą to, inni tamto. Jeśli nie wiesz który chcesz polecam metodę organoleptyczną - podepnij oba i sprawdź który lepszy. Nic i nikt nie wskaże Ci tego lepiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Miałem przyjemność i nadal będę cię odsyłał do archiwum. Temat ciągle powraca i ciągle są te same wnioski: albo nikkor albo sigma Jedni wolą to, inni tamto. Jeśli nie wiesz który chcesz polecam metodę organoleptyczną - podepnij oba i sprawdź który lepszy. Nic i nikt nie wskaże Ci tego lepiej
    no to który bys wybrał??

Domyślnie

ani jeden ani drugi
    jak sie szarpać to na N70-200VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiu102 Zobacz posta
    nikkor 80-200 f/2.8 d ed vs sigma 70-200 f/2.8 EX APO DG HSM Macro wiem, że było juz na ten temat, ale chodzi o jedno slowo nikkor czy sigma.
    Pojedynkowałem się kiedyś tym Nikkorem (tzn. nawet w starszej budzie) z Sigmą 70-200/2.8 i wygrałem

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

dwukrotnie miałem przyjemność strzelać z VRki, sigmę (starszą wersję) mam, dla mnie, optycznie, patrząc na zdjęcia 30/45 są identyczne, więc sigma jest ekonomiczną wersją nikkora...kogo stać na nikkora, to go bierze, kogo nie, ma sigmę...i też jest zadowolony...ja przynajmniej jestem za 2,5 raza mniejszą kasę
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Uprawnienia umieszczania postów