Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Okular Nikon D300 D300S

Cześć,

Czy ktoś używa takiego wynalazku z D300? :

http://www.sklepfotograficzny.pl/akc.../Nikon/DK21-M/

Jeśli tak to proszę o napisanie wrażeń z używania.. czy warte to 100-wki ?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2011 o 12:00 Powód: lit.
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

To jeszcze powiedz, co to jest "okuklar"?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

O! kuklar jak O ku...klar ....działa ...powiększa przyłożyć oko musisz bardziej i tyle do okularów średnio się nadaje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    To jeszcze powiedz, co to jest "okuklar"?
    W tytule literówka oczywiście, dawaj odpowiedź zgodnie z pytaniem o ile wiesz coś na temat
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guciol Zobacz posta
    W tytule literówka oczywiście, dawaj odpowiedź zgodnie z pytaniem o ile wiesz coś na temat
    Ja tu jestem od pogromu ortograficznego, ale "dawam" odpowiedź zgodnie z oczekiwaniami.

Miałem to, ale poza pogorszeniem właściwości optycznych układu i gorszym widzeniem wyświetlanych pod matówką pikutków nie widziałem radykalnej poprawy obrazu widzianego na matówce. Sprzedałem.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Ja tu jestem od pogromu ortograficznego, ale "dawam" odpowiedź zgodnie z oczekiwaniami.

Miałem to, ale poza pogorszeniem właściwości optycznych układu i gorszym widzeniem wyświetlanych pod matówką pikutków nie widziałem radykalnej poprawy obrazu widzianego na matówce. Sprzedałem.
    Chyba nie ma możliwości edycji tematu, albo nie znalazłem

Co do okularka to właśnie obawiałem się że może pogorszyć jakość obrazu kosztem powiekszenia.. w takim razie chyba sobie daruję zakup, no chyba że ktoś używa i ma inne zdanie, to czekam na wpisy
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Jest przycisk "Idź do zaawansowanych", ale nie wiem, czy nie-moderatorzy go mają.

Co do okularu - najlepiej poszukaj w pobliżu kogoś, kto ma, przypnij i wypróbuj. Jak dla mnie - nie jest on wart stu złotych.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guciol Zobacz posta
    Co do okularka to właśnie obawiałem się że może pogorszyć jakość obrazu kosztem powiekszenia.. w takim razie chyba sobie daruję zakup, no chyba że ktoś używa i ma inne zdanie, to czekam na wpisy
    Ja używam, jakiegoś drastycznego pogorszenia "jakości obrazu" nie zauważyłem, przydaje się przy manualnym ostrzeniu w połączeniu z odpowiednią do takiego ostrzenia matówką. W zasadzie, jeśli nie ostrzysz ręcznie (do tego obowiązkowo matówka) to zbędny gadżet.
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

Najlepiej sam sprawdź. Ja używam DK-21M z D200 i jestem zadowolony. Nie widzę jakiegoś pogorszenia jakości. Fakt, że trzeba bardziej przytulić oko do okularu, aby ogarnąć wzrokiem cały kadr. Spotkałem się tu na forum z negatywnymi opiniami, szczególnie ludzi noszących okulary. Pewnego dnia zdjąłem dla próby, spojrzałem i ...szybko założyłem
    W moim przypadku sprawdza się doskonale. Ja zapłaciłem 72 pln.

p.s. dogadaj się ze sprzedającym, może wyrazi zgodę na wykonanie "przymiarki"

http://www.forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=181155
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 25-05-2011 o 12:58
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

to cudo to porażka jest jakaś. kupiłem tenpe 1,22 i jestem z niej bardzo zadowolony. na przesyłkę z HK czekałem koło tygodnia.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów