Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie Capture One - problem z wyostrzaniem

Zainstalowałem sobie Capture One w wersji trial.

Bardzo mi się spodobała szybkość pracy w tym programie - w kilkanaście minut koryguję - w kikudziesięciu NEFach - balans bieli, ekspozycję, szumy, wyostrzam a na koniec klikam zapisz i w zasadzie mam wywołane wszystkie NEFy.

Pojawił się jednak jeden problem - uzyskane JPGi są skorygowane pod względem WB i ekspozycji, ale gdzieś ginie wyostrzenie które zrobiłem w Capture One.
    Co może być tego przyczyną, co muszę kliknąć/zaznaczyć/zmodyfikować by to wyostrzanie również się zapisało.

Ustawiam wyostrzanie pomiędzy 200 a 300

Domyślnie

Moim zdaniem to przesadzasz z wyostrzaniem. A co do giniecia to sprawdz czy nie masz wlaczonej opcji disable sharpening on output.
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

w jakich granicach zatem proponujesz wyostrzać? operuje aparatem d5000 i boje się o ziarno w materiale końcowym

Domyślnie

Z wyostrzaniem w C1 mam podobnie, bo też jaki poziom nie ustawię to są one nietknięte. Pewno coś mam źle ustawione.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

sprawdz czy w zakladce odpowiedzialnej za process nie masz zaznaczone disable sharpening on output
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Gary z postu wniskuję, że korzystasz z programu. Pewnie masz tez PS a i może korzystałeś z LR. Możesz napisać co podoba Ci, się w C1 w porównaniu do LR/PS jako wywoływarki plików. Myślę, że jak i kilka innych osób będzie Ci wdzięcznych. Pozdrawiam
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    sprawdz czy w zakladce odpowiedzialnej za process nie masz zaznaczone disable sharpening on output
    Mogę prosić o podpowiedź, gdzie dokładnie szukać tej funkcji?

Uprawnienia umieszczania postów