Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71
    Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Niby mam jakieś ustrojstwa do szitek ale leżą w pudle, bo nawet nie za bardzo wiem, jak się tym posłużyć. A Kuba robi to od dawna niemal codziennie...
    Jednak jeśli chcesz zaryzykować i zagwarantujesz nietykalność za ewentualne popsucie wartościowych negatywów, to czemu nie?
    Hehe, to jak Ty mi takie gwarancje dajesz to ja jednak pomecze Kube Myslalem ze wolasz ostro i wiesz juz co i jak

Question

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Hehe, to jak Ty mi takie gwarancje dajesz to ja jednak pomecze Kube Myslalem ze wolasz ostro i wiesz juz co i jak

Wołam 120-tki. Szitek nie miałem okazji nawet macać, boś mi Aero-Ektara nie przedał.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Wołam 120-tki. Szitek nie miałem okazji nawet macać, boś mi Aero-Ektara nie przedał.
    A chciales ? Trzymaj kciuki zeby jakims cudem mi sie odwidzialo to Ci tego sprzedam

Domyślnie

A chciales ? Trzymaj kciuki zeby jakims cudem mi sie odwidzialo to Ci tego sprzedam
    Gratuluję pamięci. Teraz to za karę musiałbyś mi skaner oddać.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Gratuluję pamięci. Teraz to za karę musiałbyś mi skaner oddać.
    Hehe, ja tylko pamietam co ja chce, wszystko inne trzeba mi przypominac Jesli chcesz, skombinuje sie

Domyślnie

Ostatnio bedac w Szkocji na Isle of Skye (dokladnie na Neist Point - totalne zadupie), widzialem w akcji kompakt 4x5.

http://the4x5camera.com/other/tachihara/

Nawet uzylem ja za sztafaz: http://fotosabat.org/onephoto.php?id=23323#zdjecie

Pojecie kompaktu jest wiec wzgledne.

Domyślnie

No to teraz chyba jeszcze zostalo tylko pokazac ta "zayebistosc" tych cudnych szkiel - innymi slowy skonczcie pierniczyc, zacznijcie pokazywac Jaranie sie sprzetem bez zdjec pokazwania to takie troche ruszanie zacisnieta dlonia w gore i w dol
    Tomku, przecież śledzisz wątek sąsiedni. Większość moich tam zamieszczonych pochcodzi albo z Mamiyi 7 albo z zestawu FM3a/Zeiss 35 2.0/Nikkor 55 1.2 AiS.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Tomku, przecież śledzisz wątek sąsiedni. Większość moich tam zamieszczonych pochcodzi albo z Mamiyi 7 albo z zestawu FM3a/Zeiss 35 2.0/Nikkor 55 1.2 AiS.
    JA wiem wiem, ale sam zobacz - watek pelen zachwytow o sprzecie czy sprzetach z jednym zdjeciem, owego sprzetu tylko (pomijam obecne trzy fotosy, z racji ze z czego innego sa) Oczywistym jest ze owe wychwalanie bylo by zobrazowane lepiej z uzyciem zdjec. Do tego watek taki spelnia czysta definicje onanistycznego, co wlasnie wytykam

Domyślnie

JA wiem wiem, ale sam zobacz - watek pelen zachwytow o sprzecie czy sprzetach z jednym zdjeciem, owego sprzetu tylko (pomijam obecne trzy fotosy, z racji ze z czego innego sa) Oczywistym jest ze owe wychwalanie bylo by zobrazowane lepiej z uzyciem zdjec. Do tego watek taki spelnia czysta definicje onanistycznego, co wlasnie wytykam
    Autentyczne atuty Mamiyi 7 wychodzą na powiększeniach od 60x40cm wzwyż - ilustrowanie tego internetowymi wglądówkami to tak samo onanizm i czysta abstrakcja

Sam też pokazujesz zdjęcia, gdzie mityczna "plastyka" jest okraszona świetnie uchwyconymi kadram o doskonałej grze światła i z pomnikowym biustem modelki - ciężko dyskutować ze świetnym zdjęciem przedstawiającym piękną kobietę, bo co by nie powiedzieć wyjdzie się na czepialskiego pedała

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Autentyczne atuty Mamiyi 7 wychodzą na powiększeniach od 60x40cm wzwyż - ilustrowanie tego internetowymi wglądówkami to tak samo onanizm i czysta abstrakcja

Sam też pokazujesz zdjęcia, gdzie mityczna "plastyka" jest okraszona świetnie uchwyconymi kadram o doskonałej grze światła i z pomnikowym biustem modelki - ciężko dyskutować ze świetnym zdjęciem przedstawiającym piękną kobietę, bo co by nie powiedzieć wyjdzie się na czepialskiego pedała
    Hm, to moze dopisywac w nawiasie przy tych zachwytach, ze owe widoczne sa tylko na powiekszeniach 60x40 wzwyz, co by nieporozumien nie bylo Pomijajac juz to ze ostrosc jako jedyny atut szkla to nieco za malo aby wzbudzic zachwyt u mnie, ale kazdy lubi co lubi, rozumiem

Nie rozumiem natomiast drugiej czesci - czyli zdjecia maja byc kiepskie aby mozna bylo sie skupic na tym jak szklo kresli, czy maja miec okreslony temat, testowy ? Nie uwazam sie za czleka o wyjatkowej sile woli, a mimo to udaje mi sie dostrzec walory szkla, swiatla, kreatywnosci fotografa w dobrych zdjeciach w ktorych wystepuja nagie piersi wystarczy sie skupic

Pomijajac juz prawdziwosc oklepanego "zdjecie jest warte 1000ca slow" i to ze watek robi sie przyjemniejszym do przegladania, sprzet fotograficzny sluzy do robienia zdjec. Rozmowy o sprzecie, szczegolnie z pasja, powinny byc polaczone z pokazywaniem tego co ow sprzet potrafi - jesli tego braknie, jest to wtedy kult sprzetu dla sprzetu, onanizm, slepa uliczka

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów