Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Prezydencki samolot?

Dzisiaj testowałem swój telekonwerter TC 20 EIII z podpiętym 70-200 f2.8 pod D300s Wyszedłem na balkon i wpadłem na pomysł, że celem będą przelatujace samoloty. Nie pwoem były daleko nawet bardzo, jakieś 4-5 km odemnie, jeżeli dobrze oceniłem odległóść po skosie. Przeglądając fotki zauwazyłem, ze chyba sfociłem prezydecki samolot. Czy mam rację.
    Przy okazji zapytam jak najlepiej focic takie bestie z tym zestawem co wpominam w opisie.

1.

2.

Kometarze mile widziane, w koncu z nich sie człowiek uczy.
    D300s + MB-D10, N 18-70mm, N 70-300 VR, N 50mm 1.4 ,N 105 f2.8G,N 24-70, N 10.5 f2.8, N 14mm f2.8, N 70-200 f2.8 VRII, N 24-70 f2.8, N35mm f1.8, Sb 600, Sb900 x 2, TC 20E III,

Domyślnie

Na to wygląda ;]

Domyślnie

cześć !

to jest Tu 154M (śliczności) no. 102, nie jest on obecnie ,,prezydenckim", rolę prezydenckiego pełni teraz Embraer wylizany z LOT-u, ot taka hystoryja
    D300s,nikkor 18-300,sigma10-20,sigma17-70,sigma50-500,tc14,tc20,sb700,CelestronC8-S XLT 2000mm

Domyślnie

Powiedział bym, że Tutka to teraz taki królik doświadczalny dla komisji smoleńskiej
    D5000+Grip . N18-55VR . N55-300VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goralikus Zobacz posta
    Przy okazji zapytam jak najlepiej focic takie bestie z tym zestawem co wpominam w opisie.
    1. Zejść z balkonu, założyć buty i plecak, nie zapominając o racjach żywnościowych.
    2. Udać się pod lotnisko, samochód zostawiając w miejscu ogólnodostępnym i dozwolonym, tak aby nie narażać się na nieprzyjemności ze strony odpowiednich służb.
    3. Na wszelki wypadek wziąć ze sobą dokument tożsamości, celem wylegitymowania się, zwłaszcza gdy w danym dniu ląduje tam Barack Obama, Justin Bieber albo samoloty niektórych linii.
    4. Znaleźć grupę stojących i focących tam ludzi. Następnie znaleźć grupę, gdzie jest mniej ludzi tylko stojących, a dłuższe obiektywy - to pewnie będą tzw. spotterzy, czyli nieliczni ludzie, którzy mają pojęcie na temat tego, co tam się dzieje.
    5. Gdy już nowe hobby wciągnie, uprzedzić rodzinę o dłuższych nieobecnościach w domu. Dzień pod lotniskiem, na czatowanie i focenie, noc na zgrywanie zdjęć

A tak już bardziej na poważnie, chyba gdzieś w okolicach Piaseczna (a przynajmniej blisko biegnącej tam linii kolejowej) lądujące samoloty są już dość nisko. Może dałoby się też tam gdzieś...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Z. Zobacz posta
    1. Zejść z balkonu, założyć buty i plecak, nie zapominając o racjach żywnościowych.
    2. Udać się pod lotnisko, samochód zostawiając w miejscu ogólnodostępnym i dozwolonym, tak aby nie narażać się na nieprzyjemności ze strony odpowiednich służb.
    3. Na wszelki wypadek wziąć ze sobą dokument tożsamości, celem wylegitymowania się, zwłaszcza gdy w danym dniu ląduje tam Barack Obama, Justin Bieber albo samoloty niektórych linii.
    4. Znaleźć grupę stojących i focących tam ludzi. Następnie znaleźć grupę, gdzie jest mniej ludzi tylko stojących, a dłuższe obiektywy - to pewnie będą tzw. spotterzy, czyli nieliczni ludzie, którzy mają pojęcie na temat tego, co tam się dzieje.
    5. Gdy już nowe hobby wciągnie, uprzedzić rodzinę o dłuższych nieobecnościach w domu. Dzień pod lotniskiem, na czatowanie i focenie, noc na zgrywanie zdjęć

A tak już bardziej na poważnie, chyba gdzieś w okolicach Piaseczna (a przynajmniej blisko biegnącej tam linii kolejowej) lądujące samoloty są już dość nisko. Może dałoby się też tam gdzieś...

...uhaha, nieźle
    D300s,nikkor 18-300,sigma10-20,sigma17-70,sigma50-500,tc14,tc20,sb700,CelestronC8-S XLT 2000mm

Domyślnie

Ty go z balkonu, a ja nie mam jak ustrzelić tego rarytasu.
    Tak, to TU154M o numerze 102.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

Tu na lotnisku:

I po lewej Embraer:

Strzelone podczas spacerku do bramki, więc dobre nie są, ale są :P

Domyślnie

Tak na marginesie w Polsce nie ma czegoś takiego jak Prezydencki samolotsą to samoloty rządowe naszego Prezydenta nie stać na własny samolotale to tak w ramach szczegółowości piszę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Z. Zobacz posta
    ..A tak już bardziej na poważnie, chyba gdzieś w okolicach Piaseczna (a przynajmniej blisko biegnącej tam linii kolejowej) lądujące samoloty są już dość nisko. Może dałoby się też tam gdzieś...
    Chyba jednak w samym Piasecznie (jest tam duży parking koło stawu) - akurat schodzą do lądowania i słoneczko je oświetla --> ale tylko w przypadku lądowania z tej strony <--- czasami lądują odwrotnie i wtedy trzeba być na pętli tramwajowej na Okęciu.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów