Witam
Skąd wy bierzecie takie ceny tych aparatów ?
Mi udało się znaleźć oba aparaty w tej samej (aczkolwiek wyższej) cenie okołó 3500 PLN body plus obiektyw 18-105.
Szukaj
Witam
Skąd wy bierzecie takie ceny tych aparatów ?
Mi udało się znaleźć oba aparaty w tej samej (aczkolwiek wyższej) cenie okołó 3500 PLN body plus obiektyw 18-105.
np. w saturnie
camera obscura i ta i ta...
parę fotek
Kontynuując OT. Zgadzam się w pełni z tą tezą. Patrząc po zdjęciach znajomych, które udostępniają gdzieś w necie to większość z nich nie selekcjonuje nawet zdjęć np przez wyrzucenie tych nieostrych. Z tych, którzy selekcjonują to nie kadruje już prawnie nikt. Czasem zatem oglądam setki zdjęć zawierających połowę nieostrych pleców ich pociech.
W RAW robią tylko pasjonaci fotografii. Pewnie stosunek ilości pasjonatów fotografii do użytkowników cyfrówek jest podobny np. do stosunku ilości pasjonatów motoryzacji do użytkowników samochodów. Ja osobiście przejeżdżam 30.000 km rocznie w ogóle się nie zastanawiając co mam pod maską i jak to działa.
Jeśli ktoś chce się rozwijać, to nie może olać RAWa. Tyle w temacie.
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Można długo się rozwijać nie tykając Rawów. Tyle w temacie.
W historii fotografii analogowej było wielu wybitnych twórców, którzy latami nie bywali w ciemni. I w niczym to nie przeszkadzało ich twórczości.
Jeśli nie dostrzegasz sensu stosowania polskich liter, to w takim razie proszę Cię: Zrob mi laske.
obydwaj macie racjęa temat dalece niewyczerpany
![]()
camera obscura i ta i ta...
parę fotek
i jeszcze zdjęć nie wrzuciłeś na forum??!
D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro
Dopiero co trafiłem na forum. Dzisiaj się zarejestrowałem.
A zdjęć na razie nie ma bo czekam na kartę pamięci![]()
Skontaktuj się z nami