Close

Strona 4 z 57 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 570

Wątek: d5100 czy d90

Domyślnie

Witam
    Skąd wy bierzecie takie ceny tych aparatów ?
    Mi udało się znaleźć oba aparaty w tej samej (aczkolwiek wyższej) cenie okołó 3500 PLN body plus obiektyw 18-105.

Domyślnie

np. w saturnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jare_k Zobacz posta
    Biorąc pod uwagę za i przeciw spróbuje trochę podsumować podane tu argumenty .

a 2 bity nie robią mi wielkiej różnicy

Jeżeli w którymś punkcie nie dopowiedziałem czegoś bądź gdzieś sie mylę to proszę o "wytyki".
    jeżeli wybierasz tylko 100 pln,to nie ważne czy dostaniesz 500 czy 5000 bo i tak resztę wolisz oddać
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pieczarek Zobacz posta
    Koledzy broniący tezy o popularności formatu Raw żyją na zupełnie innej planecie. (...) Posiadacze cyfrówek generalnie w ogóle nie obrabiają zdjęć, nie mówiąc już o obróbce czegoś tak fikuśnego jak Raw.
    Kontynuując OT. Zgadzam się w pełni z tą tezą. Patrząc po zdjęciach znajomych, które udostępniają gdzieś w necie to większość z nich nie selekcjonuje nawet zdjęć np przez wyrzucenie tych nieostrych. Z tych, którzy selekcjonują to nie kadruje już prawnie nikt. Czasem zatem oglądam setki zdjęć zawierających połowę nieostrych pleców ich pociech.

W RAW robią tylko pasjonaci fotografii. Pewnie stosunek ilości pasjonatów fotografii do użytkowników cyfrówek jest podobny np. do stosunku ilości pasjonatów motoryzacji do użytkowników samochodów. Ja osobiście przejeżdżam 30.000 km rocznie w ogóle się nie zastanawiając co mam pod maską i jak to działa.

Domyślnie

Jeśli ktoś chce się rozwijać, to nie może olać RAWa. Tyle w temacie.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Można długo się rozwijać nie tykając Rawów. Tyle w temacie.
    W historii fotografii analogowej było wielu wybitnych twórców, którzy latami nie bywali w ciemni. I w niczym to nie przeszkadzało ich twórczości.
    Jeśli nie dostrzegasz sensu stosowania polskich liter, to w takim razie proszę Cię: Zrob mi laske.

Domyślnie

obydwaj macie rację a temat dalece niewyczerpany
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fzhut Zobacz posta
    Witam
    Skąd wy bierzecie takie ceny tych aparatów ?
    Mi udało się znaleźć oba aparaty w tej samej (aczkolwiek wyższej) cenie okołó 3500 PLN body plus obiektyw 18-105.
    D5100 kupiłem dzisiaj z obiektywem 18-105 za 3489zł.

Domyślnie

i jeszcze zdjęć nie wrzuciłeś na forum??!
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Domyślnie

Dopiero co trafiłem na forum. Dzisiaj się zarejestrowałem.
    A zdjęć na razie nie ma bo czekam na kartę pamięci

Strona 4 z 57 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów