Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Nowa wersja Capture NX

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział to do ściągnięcia tu https://nikoneurope-pl.custhelp.com/...ail/a_id/49290

Domyślnie

Muli jak mulił.
    Zdjęcie 20MB (zwykły NEF 12bit) z D300S mający 11 kroków (prostowanie, 2xkrzywe i poziomy miejscowo, ocieplenie, B&W konwersja z nakładką, kolorowanie nakładka, ocieplanie, color booster, jasność+kontrast, kontrast koloru, high pass - wszystko z miejscowymi maskami zrobionymi przy pomocy pędzla) potrafi się renderować 5 minut przy głupim powiększeniu. A komputera słabego nie mam - E8400@4GHz, 4GB ramu@1100 MHz, jakiś Radeon 3850...

TO najbardziej spierniczony soft jaki znam ale zarazem najlepszy. Wolę się męczyć tu niż paćkać bezmyślnym Lajtrómem i mieć cienie pod chmurami na pejzażach czy halo wokoło modelki.

Odkąd Stig pokazał mi co może zrobić CNX najpierw ściągnąłem trial, potem zakupiłem ten soft. Mimo jego wieszalności, nie żałuję.

Nowa wersja mało wnosi, jeśli ktoś pracuje na 2.2.6 - IMO nie warto uaktualniać.

Ciekawe kiedy trójka i czy będzie równie beznadziejna jeśli chodzi o zarządzanie zasobami aplikacji.

Domyślnie

e8400 na 4ghz to nieźle podkręcony procek jak na socket 775 kup 4 rdzeni-owca np począwszy od qx6600 i poczujesz magie wolności na tym sofcie
    Core 2 Quad q9650 | 8 GB OCZ Reapier | EVGA GTX 680 SC SIGNATURE 2GB | Be Quiet P11 1000W | Win 10 Pro x64 | 120gb SSD | 3TB HDD| CG243W |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dante_85 Zobacz posta
    e8400 na 4ghz to nieźle podkręcony procek jak na socket 775 kup 4 rdzeni-owca np począwszy od qx6600 i poczujesz magie wolności na tym sofcie
    Ja mam Q9550 i zero wolności, CNX muli jak diabli.

Domyślnie

[email protected]. CNX2 2.2.7. Nic nie muli
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 25-04-2011 o 02:49
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Przypuszczam, że mulenie CNX jest w większości zależne od wydajności dysku a nie od procesora.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Przypuszczam, że mulenie CNX jest w większości zależne od wydajności dysku a nie od procesora.
    a ja jednak, że od niechlujności programistów
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

ja mam to co w stopce i jedyne mulenie jakie mam jest spowodowane wąskim gardłem dysku i tylko tyle. a tak to FREDOM
    Core 2 Quad q9650 | 8 GB OCZ Reapier | EVGA GTX 680 SC SIGNATURE 2GB | Be Quiet P11 1000W | Win 10 Pro x64 | 120gb SSD | 3TB HDD| CG243W |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    [email protected]. CNX2 2.2.7. Nic nie muli
    To chyba masz jakąś cudowną sztukę, bo ja mam 2600K@5 ghz i muli mimo to.
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

pomimo aktualizacji u mnie dalej wywala niespodziewany błąd i zamyka eis niespodziewanie tak jak 2.2.6. Więc nie poprawili wiele

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów