Hej,
nie wiem czy do dobrego działo to wrzucam, czy teoretycznie nie lepiej do "Inne systemy", ale tu chyba (no na pewno) więcej osób zagląda więc i większa szansa, że dostane więcej podpowiedzi
Zasadniczo to tak jak w temacie - co wybrać do video z puszek wymienionych w tytule(ew. jakieś inne propozycje, ale rozsądne - tzn takie które mają coś wartego uwagi)?
Zasadniczo sprawa jest taka, że to puszka nie dla mnie tylko dla kumpla kamerzysty z którym ściśle współpracuje - będzie startował od zera z którymkolwiek systemem więc szkieł żadnych póki co nie ma.
-argumentem za nikonem jest to, że skoro będziemy często działać razem, może korzystać z mojej szklarni, dodatkowo ja prawdopodobnie kupie następce D700 jak tylko wyjdzie (oczywiście jeśli będzie miał filmowanie, ale chyba innej opcji już w tym momencie nie ma), więc mielibyśmy ciągłość sprzętu (backupy, możliwość wymiany sprzętu, brak dublowania szkieł w dwóch systemach, mniej kasy w sumie to wydania).
-argumentem za przykładowo 600D jest cena, za 60D... wykonanie (w stosunku do 600)? Uchylne ekraniki? 60/50fpsów (no chcemy się slow motion pobawić)? Plus oczywiście wszystkie inne zalety canonów przy filmowaniu o których mam nadzieje, że mi coś napiszecie :P no bo właśnie nie do końca sie obaj w tym orientujemy... czytanie suchych specyfikacji niewiele daje właściwie.
Chętnie bym poznał opinie/porady/podpowiedzi/wskazówki praktyków i bardziej zorientowanych w temacie teoretykówwiem, że na CB jest osobny dział, ale jakoś ciężko mi tam wyłuskać jakieś użyteczne info.
Pozdr
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami