Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie 70-200 Sigma, Tamron i ich ceny

Witam,

Zastanawiam sie nad kupnem 70-200 i po przeczytaniu kilku watkow tutaj zdecydowalem sie na Tamrona poniewaz jest lzejszy i lepsza optyka (wg wielu testow). Zabralem sie za wyszukiwanie ofert i..... niespodzanka. Nowa Sigma 70-200 OS kosztuje u mnie 3200zl i tu zrodzil sie dylemat. Zaczalem sie zastanawiac czy nie lepiej kupic ta wlasnie Sigme i postrzelac nia przez miesiac badz dwa, sprawdzic czy mi jakosc odpowiada. Jesli nie bedzie odpowiadac, wymyslilem sobie, ze zawsze moge ja sprzedac w polsce i to moze nawet z zyskiem i wtedy kupic Tamrona. Oczywiscie jak jakosc bedzie ok to sobie zostawie......

co myslicie? da rade sprzedac taka Sigme po 3-4 miesiacach za okolo 3000zl ?

p.s. Tamron u mnie za 2000zl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Modron Zobacz posta
    Witam,
    co myslicie? da rade sprzedac taka Sigme po 3-4 miesiacach za okolo 3000zl ?
    Chyba nie...
    Wczoraj kupiłem nówkę za 2800.

Domyślnie

Ale ceny ja bym zdecydowanie brał Sigme - ta nowa wersja wg testów i opinii jest całkiem niezła. Do tego stabilizacja - przydatny szpej.

Sprzedać pewnie za tyle da rady - tylko nie u Ciebie skoro tam po 3200 chodzą

No i upewnij się, że to nie jest błąd na stronce, albo coś w tym stylu. Bo cena raczej pasuje do starej Macro II.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzejf Zobacz posta
    Chyba nie...
    Pomyłka.
    Pisałem o wersji Macro II, a nie o OS.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzejf Zobacz posta
    Chyba nie...

Jesteś pewny że zapłaciłeś tyle za wersję z OS ?

Domyślnie

cena na 100% za nowa wersje i to w wielu sklepach. Stara Sigma 70-200 Macro za okolo 2000zl chodzi...... a co do sprzedazy to myslalem o polsce bo w chinach maly rynek na uzywki jest.

SAINT- wiem ze testy nie sa miarodajne ale zazwyczaj opinie na dpreview potwierdzaly moje odczucia a tam ta nowa Sigma wyglada slabiutko wiec zaczalem kombinowac.....
    problem w tym, zeby sprawdzic na swojej puszcze to musze jechac do jakiegos duzego miasta a to mi 2 dni zazwyczaj zajmuje

Domyślnie

Również czytałem wiele o nowej sigmie i nie spotkałem się z opinią, że jest to słabe szkło. Myślę, że jeśli porównywać Tamiego to tylko do starszej wersji. Nowej bliżej do Nikkorów. Oczywiście to tylko wyczytane w sieci ale wykonanie, os, hsm, 3 lata gwarancji i świetna rozdzielczość to sporo jak na 3 tysie(u ciebie, w naszej szarej rzeczywistości gdzies 5500 zl).

Edit:

Jeżeli jednak mimo wszystko ją kupisz i bedzies chciał sprzedać za 3 paczki, to jestem pierwszy w kolejce

Domyślnie

Dam taką odpowiedź... Za 3200 jestem 1 kupcem który pisze się na to szkiełko w Polsce jeśli będzie możliwe przetestowanie go do 100km od Wrocławia. Jak wszystko będzie ok pisze się nie na 90 a 100%
    Σ Art 20mm 1.4, Σ Art 35mm 1.4, Σ Art 85 1.4, T 70-200mm 2.8 G2 zakurzony D600

Domyślnie

widze ze jest mozliwisc sprzedac bez straty wiec pewnie niedlugo kupie.

Domyślnie

Na targach w Łodzi przestrzelałem Sigmę z OS z moją D90 i stwierdzam że szkiełko jest rewelacyjne...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów