Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Domyślnie

mi też macbook zawiesił się kilka razy, żadna nowość oczywiście wiem, że OSX się nie zawiesza i wszystko to wina złych i podstępnych aplikacji, ale fakt jest faktem. wszelkie opowieści o wspaniałej szybkości, stabilności itp można moim zdaniem włożyć między bajki. różnice są jedynie w obsłudze (nie aż tak duże), ilości dostępnego softu i cenie sprzętu.
    jeśli spodziewałeś się 8 cudu świata, to masz prawo czuć się zawiedziony

Domyślnie

spodziewalem sie moze nie cudow, ale stabilnosci i ciaglosci dzialnia. Bezpieczenstwa. Braku troski o wirusy i reinstalki. Dobrego kompa z polki dla fotografow.
    Znaczy sie, ze kupilem po prostu dobry monitor, za ogromne pieniazki ? Ze jednak sie wiesza ? Ze ...

Co do serwisu i zwrotow czy wymian. Mam 28 czasu, jesli cos nie dziala moge wziac drugi. Moge tez oddac i dostac zwrot kasy.
    Widac ze jednak ten system tez ma jakies ukryte wady, jesli wiesza sie nie tylko u mnie. To by znaczylo ze z kompem jest oki, a ja po prostu kupilem sobie fajny monitor z troche innym window-sem?
    Zglupialem do reszty. Zaczne myslec w koncu, ze posiadanie maca to tylko wyraz snobizmu i wysokiego stanu konta.
    Sa jeszcze wsrod nas tacy, ktorzy lapia zwiechy, albo inne problemy na tym systemie ? Moze mac nie rozni sie zupelnie niczym w zakresie stabilnosci od win, a jedyna roznica jest mniejsza liczba pisanych wirusow i warto to powiedziec innym zanim zainwestuja ?
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

z tym "dobry monitor" w imacu to bym nie przesadzal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    z tym "dobry monitor" w imacu to bym nie przesadzal
    znaczy sie - pomijajac monitor - reszta sie zgadza ?
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    spodziewalem sie moze nie cudow, ale stabilnosci i ciaglosci dzialnia. Bezpieczenstwa. Braku troski o wirusy i reinstalki. Dobrego kompa z polki dla fotografow.
    Jak nie będziesz robił głupot to wszystko o czym piszesz będziesz miał na windowsie. Dla fotografów są programy a nie systemy
    Jeśli masz kilka dni na testy to się jeszcze pobaw, a nuż odkryjesz w sobie żyłkę masochisty
    i nie zapominaj, że jabłuszko na obudowie daje +5 do lansu

Domyślnie

ale jak wziac pod uwage ze komputer wartosci niezlego starego samochodu, uzywany tylko do zdjec w ciagu pierwszego tygodnia codziennie lapie zwiechy jakich moj laptop nie miewa
    mozna sprobowac wytlumaczyc moje emocje
    Masz coś nieźle nakopane w tym iMacu. Zacząć od założenia nowego Usera i sprawdzenia czy dalej to samo, jak nie pomoże, to reinstall na czysto, jak dalej będzie to samo, to serwis. To co opisujesz jest bardzo niezwyczajne w tym systemie.

Znajduje tylko wady. Bo wiesza sie. Zostawilem go pare dni temu zwieszonego, zrobilem kolacje, zjadlem, a on dalej wisial !!!
    Czym dokładnie objawia się ten zwis? Zrób Force Quit (japco-alt-esc) i sprawdź czy aby jakaś aplikacja się nie przytyka – na wszelki wypadek próbuj zamknąć wszystkie po kolei.

No i trzeba pamietac ze software zapisuje zdjecia jak chce, czyli jesli obrobie i wstawie na flickr od razu, to mam. Jesli nie wstawie, system nie zapisuje zmian ale plik oryginalny.
    To jest aż nieprawdopodobne, zaczął bym od szukania przyczyny gdzieś między ekranem, a oparciem fotela.

Cytat Zamieszczone przez statler Zobacz posta
    Licencja jest niezbywalna, także np. o odsprzedaży programu na allegro możesz zapomnieć.
    Zupełnym przypadkiem taka licencja jest niezgodna z polskim prawem (podobnie jak i całej UE), a więc z prawnego punktu widzenia ten zapis nie obowiązuje.

A moze po prostu pierd@Ln!ty egzemplarz mi sie trafil?
    Jest to możliwe. Na pierwszy ogień do sprawdzenia RAM, później dysk, dalej możliwości jest wiele, ale to już zdecydowanie robota dla serwisu.

mi też macbook zawiesił się kilka razy, żadna nowość oczywiście wiem, że OSX się nie zawiesza i wszystko to wina złych i podstępnych aplikacji, ale fakt jest faktem. wszelkie opowieści o wspaniałej szybkości, stabilności itp można moim zdaniem włożyć między bajki.
    Jako że mam codziennie kontakt z kilkunastoma Makami, osobiście za bajki uznaję wypowiedzi podobne powyższej.

Jak nie będziesz robił głupot to wszystko o czym piszesz będziesz miał na windowsie.
    Pod warunkiem że nie rób głupot = najlepiej nic nie rób
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Znaczy sie, ze kupilem po prostu dobry monitor, za ogromne pieniazki ? Ze jednak sie wiesza ? Ze ...

Co do serwisu i zwrotow czy wymian. Mam 28 czasu, jesli cos nie dziala moge wziac drugi. Moge tez oddac i dostac zwrot kasy.
    Widac ze jednak ten system tez ma jakies ukryte wady, jesli wiesza sie nie tylko u mnie. To by znaczylo ze z kompem jest oki, a ja po prostu kupilem sobie fajny monitor z troche innym window-sem?
    Zglupialem do reszty. Zaczne myslec w koncu, ze posiadanie maca to tylko wyraz snobizmu i wysokiego stanu konta.
    Sa jeszcze wsrod nas tacy, ktorzy lapia zwiechy, albo inne problemy na tym systemie ? Moze mac nie rozni sie zupelnie niczym w zakresie stabilnosci od win, a jedyna roznica jest mniejsza liczba pisanych wirusow i warto to powiedziec innym zanim zainwestuja ?
    Strasznie jesteś marudny.
    W sensie- ja rozumiem Twoje rozczarowanie. Ale nie zrobiłeś jeszcze podstawowych czynności, aby sprawdzić, co jest nie tak.
    Tu poprzednik mądrze rozwinął pewne kwestie, nie będę się więc powtarzał.
    pozdrawiam i powodzenia.
    Kiedyś Zenit, później Nikon i Canon, obecnie Leica wspierana Sony RX100 mk2 wraz z analogami.
    Prywatnie: http://lopal/blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Zupełnym przypadkiem taka licencja jest niezgodna z polskim prawem (podobnie jak i całej UE), a więc z prawnego punktu widzenia ten zapis nie obowiązuje.
    Widocznie prawnicy Steve'a tego nie wiedzą ale skoro ten pkt regulaminu nie obowiązuje, to w jaki sposób mam Twoim zdaniem odsprzedać Aperture który przestał mi się podobać?

Domyślnie

Nie wiem, zacząłbym od napisania do Apple z powołaniem na konkretne paragrafy/dyrektywę. Możliwe że wkrótce po tym Mac App Store przestanie być dostępny w Polsce
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Podczas 8 miesiecy pracy na Mac'u, macbook poprosil o wylaczenie 3 razy, zawsze poczas sesji na Safari.
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów