Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Co masz dokładnie na myśli?
    Narzędzie "pędzel korekty", który jest w ACR z PS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Aha,
    Nie, nie ma tego :/
    Szkoda, bo świetna funkcja to jest.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

PS Elements wystepuje w wersji do zarabiania i do nie zarabiania, zwracam uwage bo sam widzialem dwa rodzaje licencji. Pozdro

Domyślnie

Kupowanie starszych wersji mija się z celem bo nie można zrobić upgrade.
    Obecnie do CS5 upgrade można zrobić z

Upgrade eligibility
    Adobe Photoshop CS4, CS3, or CS2

Więc jak wyjdzie wersja CS6 to trzeba będzie mieć co najmniej CS3.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    biegly Ja kilka razy przymierzałem się do Elementsa i jednak jest to narzędzie dla bardzo początkujących ludzi jeżeli chodzi o obróbkę (nie wiem jak PSE9 ).
    Urban legends. Do Elementsa są darmowe pluginy, które oferują krzywe, maski, i jeszcze parę rzeczy.
    Zawodowa pracuję na pełnym shopie. Do obrabiania zdjęć na własny użytek korzystam z Elementsa 7 (plus Lightroom) i jak do tej pory nie spotkałem się z przypadkiem, by mi czegokolwiek brakowało. To nie ograniczenie programu jest istotne, tylko brak wyobraźni użytkownika.
    A! Nie ma możliwości zapisywania własnych akcji, ale ja do każdego zdjęcia podchodzę indywidualnie. Dla Ciebie Robin - skoro to wykorzystujesz - może być to ograniczeniem.
    Ostatnio edytowane przez Michu ; 19-04-2011 o 20:34
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    . robin102 jesteś już doświadczonym fotografem więc myślę, że trafisz na moment kiedy w Elementsie ci czegoś zabraknie....
    Też mi się tak czasem wydaje, że jestem, ale rzadko niestety
    Używam praktycznie tylko i wyłącznie LRa od wersji 1.1 i ten soft wystarcza mi w 98% zastosowań. Bywają jednak sytuacje , że coś na Psie trzeba pokombinować niestety. Jakiś precyzyjniejszy retusz, czy kadrowanie albo skorzystanie z jakiejś gotowej akcji na warstwach. Stąd te ciśnienie na zakup, niemniej LR to u mnie podstawa gmerania w plikach. Nie bawie się też w oprofilowanie plików profilem labu bo nie widzę potrzeby.
    Z PS Elements to pewnie upgrade do jakiejś pełnej wersji potem zrobić nie można ? Czy PSE szybciej chodzi z racji okrojenia w funkcjonalności ?

Domyślnie

Kiedyś przez jakiś czas miałem styczność z CS, później ze względu na firmę musiałem zakupić soft i postawiłem na elementsa. Jak dla mnie nie ogranicza mnie. przez jakiś czas ubolewałem ze względu na brak krzywych z prawdziwego zdarzenia. Po jakimś czasie trafiłem na darmową nakładkę która daje mi krzywe. Jak dla mnie pracuje się na tym na tyle dobrze że można się do niego przyzwyczaić.
    Co do pędzla korekty, czy chodzi Ci Przemo o pędzel korygujący inaczej plasterek? jesli tak to jest on nawet w wersji 6
    podpis niezgodny z regulaminem

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Robin słuchaj Micha bo to fachowiec jakich mało w dublecie LR+PSE
    Czy PSE chodzi szybciej? Nie zauważyłem
    Do niedawna bawiłem się "Piątką" teraz z tabletem dostałem "Ósemkę", na moje potrzeby i umiejętności to aż za dużo.
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remnaj Zobacz posta
    Co do pędzla korekty, czy chodzi Ci Przemo o pędzel korygujący inaczej plasterek? jesli tak to jest on nawet w wersji 6
    Pisałem już wyżej o co chodzi (dwa razy) Ostatni raz - pędzel korekty w ACR, pod klawiszem K
    Więcej nie napiszę

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów