Szukaj
Ja mam element-sa i mi wystarcza. Może troche gorzej sierobi niż na PS ale mozna sie przyzwyczić. MA warstwy, krzywe itp
N i pare gratów
Panowie podeślijcie jakieś linki do tych nakładek na program i pluginów z ciekawości sobie to przetestuję i napiszę parę słów na forum. Do tej pory spotykałem się z różnymi dodatkami np.: maska, krzywe ale były one jakieś ułomne. Widzę , że PSE 9 dodano maski i moim zdaniem to jest to czego tu najbardziej brakowało i co jest bardzo przydatne. W domu mam jeszcze PSE 5 i z niego wcześniej korzystałem. Teraz właśnie sciągam 9-tkę i w wolnej chwili postaram się coś napisać o niej. Myślę jednak już teraz , że 9-ka może być naprawdę godna uwagi.
P.S.
Michu - Lightroom + PSE = wydatek większy niż dałem za PS CS5 Extended ( nie każdy jednak ma tę możliwość).
Ostatnio edytowane przez ayu ; 20-04-2011 o 10:52
D90 szkiełka i błyskotki
Szybkie pytanie Panowie:
Zasysam trialową instalkę PSE 9 i pokazuje mi, że plik do pobrania waży 1,75 GB tak GB jak to możliwe przecież to okrojony programik . Pamiętam, że stary poczciwy prawiewszystkomający sam CS którego kiedyś używałem ważył ledwo 500 MB ?
ps.
Qooba ja mogę kupić używany CS5 nie rejestrowany pudełkowy za 1800zł z dowodami zakupu, komercyjną licencją na UE i Polskę ze wszystkimi papierami. Może warto ?
LR 3.0 można kupić za 1000-1080 zł
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 20-04-2011 o 11:22
pytanie za 5 punktów skąd można pobrać/kupić ACR ?? bo link na stronie adobe niezbyt działa.
może źle sformułowałem pytanie . Chodzi mi dokładnie o update z wersji 6.1 do wersji 6.3
edit
Już znalazłem sorka za głupie pytanie ;/
Ostatnio edytowane przez pikpok ; 20-04-2011 o 11:51
Tak chodzi mi o licencję studencką o której pisałem wcześniej (można jej używać zarobkowo) i kosztuje jakieś 950 PLN.
Właśnie chciałem zainstalować PSE 9 na XP i nic mi z tego nie wyszło. Wywaliło mi coś z jakimiś technologiami wspólnymi może chodzi o AIR czy coś takiego nie wiem. Może to ma też coś wspólnego z tym , że siedzi u mnie na kompie PS CS5?
robin102 - "Zasysam trialową instalkę PSE 9 i pokazuje mi, że plik do pobrania waży 1,75 GB tak GB jak to możliwe przecież to okrojony programik . Pamiętam, że stary poczciwy prawiewszystkomający sam CS którego kiedyś używałem ważył ledwo 500 MB ?"
Tak tyle to waży wydaje mi się , że dlatego ponieważ Elements ma trochę dodatkowych "pierdół" w sobie ułatwiających pracę typu tworzenie pokazów, kartek okolicznościowych czy czegoś w tym stylu.
Ostatnio edytowane przez ayu ; 20-04-2011 o 12:01
D90 szkiełka i błyskotki
Łooo matko zainstalowałem uruchomiłem triala. Żeby był szybki jak błyskawica to nie powiem.
Wygląda to to zupełnie inaczej niż stare szopy których okazjonalnie dotykałem. Trochę w szoku jestem
Nie ma narzędzia łatkaPanowie jak wrzucić (gdzie ?) plik ATN ?
Skontaktuj się z nami