Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zrobiłem screen ACR PSE9

Dla jasności
    Co do szybkości, to na moim leciwym lapku chyba szybciej.
    Praca na warstwach jest jak w CS, do tego plug-iny Nik software smiga .
    Może brak więcej funkcji w ACR jest minusem, ale da sie to obejść robiąc rawa na 2 lub 3 Tiffy.
    Ostatnio edytowane przez biegly ; 20-04-2011 o 09:53
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Ja mam element-sa i mi wystarcza. Może troche gorzej sierobi niż na PS ale mozna sie przyzwyczić. MA warstwy, krzywe itp
    N i pare gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu Zobacz posta
    Urban legends. Do Elementsa są darmowe pluginy, które oferują krzywe, maski, i jeszcze parę rzeczy.
    Zawodowa pracuję na pełnym shopie. Do obrabiania zdjęć na własny użytek korzystam z Elementsa 7 (plus Lightroom) i jak do tej pory nie spotkałem się z przypadkiem, by mi czegokolwiek brakowało. To nie ograniczenie programu jest istotne, tylko brak wyobraźni użytkownika.
    A! Nie ma możliwości zapisywania własnych akcji, ale ja do każdego zdjęcia podchodzę indywidualnie. Dla Ciebie Robin - skoro to wykorzystujesz - może być to ograniczeniem.
    Cytat Zamieszczone przez remnaj Zobacz posta
    Kiedyś przez jakiś czas miałem styczność z CS, później ze względu na firmę musiałem zakupić soft i postawiłem na elementsa. Jak dla mnie nie ogranicza mnie. przez jakiś czas ubolewałem ze względu na brak krzywych z prawdziwego zdarzenia. Po jakimś czasie trafiłem na darmową nakładkę która daje mi krzywe. Jak dla mnie pracuje się na tym na tyle dobrze że można się do niego przyzwyczaić.
    Co do pędzla korekty, czy chodzi Ci Przemo o pędzel korygujący inaczej plasterek? jesli tak to jest on nawet w wersji 6
    Panowie podeślijcie jakieś linki do tych nakładek na program i pluginów z ciekawości sobie to przetestuję i napiszę parę słów na forum. Do tej pory spotykałem się z różnymi dodatkami np.: maska, krzywe ale były one jakieś ułomne. Widzę , że PSE 9 dodano maski i moim zdaniem to jest to czego tu najbardziej brakowało i co jest bardzo przydatne. W domu mam jeszcze PSE 5 i z niego wcześniej korzystałem. Teraz właśnie sciągam 9-tkę i w wolnej chwili postaram się coś napisać o niej. Myślę jednak już teraz , że 9-ka może być naprawdę godna uwagi.
    P.S.
    Michu - Lightroom + PSE = wydatek większy niż dałem za PS CS5 Extended ( nie każdy jednak ma tę możliwość ).
    Ostatnio edytowane przez ayu ; 20-04-2011 o 10:52
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Michu - Lightroom + PSE = wydatek większy niż dałem za PS CS5 Extended ( nie każdy jednak ma tę możliwość ).
    Jakim cudem? LR3 kosztuje 1100-1200zł, PSE9 350-400zł. Znajdź mi CS5 EXT za 1600zł i kupuję. Chyba ze mówisz o jakiejś licencji studenckiej, ale w takim przypadku LR kosztuje około 350zł
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Szybkie pytanie Panowie:
    Zasysam trialową instalkę PSE 9 i pokazuje mi, że plik do pobrania waży 1,75 GB tak GB jak to możliwe przecież to okrojony programik . Pamiętam, że stary poczciwy prawiewszystkomający sam CS którego kiedyś używałem ważył ledwo 500 MB ?

ps.
    Qooba ja mogę kupić używany CS5 nie rejestrowany pudełkowy za 1800zł z dowodami zakupu, komercyjną licencją na UE i Polskę ze wszystkimi papierami. Może warto ?
    LR 3.0 można kupić za 1000-1080 zł
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 20-04-2011 o 11:22

Domyślnie

pytanie za 5 punktów skąd można pobrać/kupić ACR ?? bo link na stronie adobe niezbyt działa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pikpok Zobacz posta
    pytanie za 5 punktów skąd można pobrać/kupić ACR ?? bo link na stronie adobe niezbyt działa.
    poprawcie mnie jesli sie myle, ale ACR to modul do PS/PSE. Nie ma mozliwosci uzywania go osobno

Domyślnie

może źle sformułowałem pytanie . Chodzi mi dokładnie o update z wersji 6.1 do wersji 6.3

edit
    Już znalazłem sorka za głupie pytanie ;/
    Ostatnio edytowane przez pikpok ; 20-04-2011 o 11:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Jakim cudem? LR3 kosztuje 1100-1200zł, PSE9 350-400zł. Znajdź mi CS5 EXT za 1600zł i kupuję. Chyba ze mówisz o jakiejś licencji studenckiej, ale w takim przypadku LR kosztuje około 350zł
    Tak chodzi mi o licencję studencką o której pisałem wcześniej (można jej używać zarobkowo) i kosztuje jakieś 950 PLN.

Właśnie chciałem zainstalować PSE 9 na XP i nic mi z tego nie wyszło. Wywaliło mi coś z jakimiś technologiami wspólnymi może chodzi o AIR czy coś takiego nie wiem. Może to ma też coś wspólnego z tym , że siedzi u mnie na kompie PS CS5?

robin102 - "Zasysam trialową instalkę PSE 9 i pokazuje mi, że plik do pobrania waży 1,75 GB tak GB jak to możliwe przecież to okrojony programik . Pamiętam, że stary poczciwy prawiewszystkomający sam CS którego kiedyś używałem ważył ledwo 500 MB ?"

Tak tyle to waży wydaje mi się , że dlatego ponieważ Elements ma trochę dodatkowych "pierdół" w sobie ułatwiających pracę typu tworzenie pokazów, kartek okolicznościowych czy czegoś w tym stylu.
    Ostatnio edytowane przez ayu ; 20-04-2011 o 12:01
    D90 szkiełka i błyskotki

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Łooo matko zainstalowałem uruchomiłem triala. Żeby był szybki jak błyskawica to nie powiem.
    Wygląda to to zupełnie inaczej niż stare szopy których okazjonalnie dotykałem. Trochę w szoku jestem
    Nie ma narzędzia łatka Panowie jak wrzucić (gdzie ?) plik ATN ?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów