Wystarczyłby jeden znak centralnie w kadrze, tak, żeby faktycznie dało się przyjrzeć szczegółom zdjęcia, a nie tylko watermarków![]()
Szukaj
Wystarczyłby jeden znak centralnie w kadrze, tak, żeby faktycznie dało się przyjrzeć szczegółom zdjęcia, a nie tylko watermarków![]()
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Nie idź w losowe cropy - bo okaże się że potencjalnego klienta oczywiście interesuje zupełnie inne miejsce
Jesli bedzie bez znaku wodnego, to znajda sie cierpliwi, ktorzy poskladaja to do kupy![]()
Nooo podejrzewam że duuuużo by było roboty
Ale przecież już teraz można tak zrobić. Zdjęcie w pełnym rozmiarze podzielić na fragmenty 1280x1280 i każdy kawałek osobno wczytać do programu. Obawiam się jednak że po złożeniu mogą być widoczne miejsca łączenia ponieważ algorytm łączenia obrazu w HDR wykorzystuje informację o sąsiadujących wokół badanego obszaru pikselach. Jeśli dany fragment raz jest na środku cropa 1280x1280 a innym razem tuż przy krawędzi, to za pierwszym razem informacja o sąsiedztwie jest dostępna a za drugim nie.
Wersja 2.0.4 (25-04-2011)
Edytor:
- Przyśpieszona praca interfejsu użytkownika.
- Zmniejszone zużycie pamięci.
- Poprawione wyznaczanie balansu bieli w plikach RAW.
- Zmniejszony kontrast plików RAW.
- Predefiniowane ustawienia krzywej w zakładce 'RGB'.
Wersja 2.0.5 (06-05-2011)
Edytor:
Opcja widoku połączonych warstw.
Ułatwiona edycja krzywych RGB i koloru.
Zmniejszone zużycie pamięci.
Przyśpieszona praca interfejsu użytkownika.
Opcja resetowania ustawień interfejsu użytkownika.
W majowym numerze DFV Machinery Natural HDR 2 jest programem miesiąca.
Skorzystałem z kilku celnych uwag pani Ewy dotyczących programu i dokonałem ulepszeń.
Wprowadziłem nowy widok złączonych warstw. Polega on na tym że bez względu na wybraną warstwę na której pracujemy, widoczny jest zawsze końcowy efekt czyli taki jakbyśmy przełączyli się na ostatnią warstwę (obecnie 'wyostrzanie'). Włączenie tego widoku zmniejsza zużycie pamięci przez program lecz wydłuża czas oczekiwania na końcowy efekt ponieważ musimy poczekać aż wszystkie warstwy zostaną przeliczone.
Ułatwiłem także edycję krzywych tak aby kliknięcie na puste miejsce i rozpoczęcie przeciągania od razu dodało nowy punkt kontrolny.
Dla tych którzy poprzestawiają okienka i nie mogą dojść do ładu jest opcja resetowanie wszystkich ustawień do domyślnych.
www.machineryhdr.com
Skontaktuj się z nami