Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Chmury nad Alpami

Zapraszam

K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Niby wszystko jest, piękne góry ładne chmury ale jakoś to zdjęcie mnie nie przekonuję.
    Moim zdaniem wygląda ono płasko a przecież pokazuje olbrzymią przestrzeń ...
    Problem polega na tym że nie mogę konstruktywnie napisać dlaczego jestem na nie.
    Ostatnio edytowane przez Rob123 ; 16-04-2011 o 05:25

Domyślnie

W opozycji do Przedmówcy powiem, że ja zdjęcia nie odbieram jako płaskiego. Pewne zbliżenie planów wynika z użytej ogniskowej i ładnie podkreśla kontrast kolorystyczny między pierwszym i drugim planem, czy też między dołem i pozostałą częścią kadru. Tytułowe chmury zostały pokazane bardzo plastycznie. Chmura na pierwszym planie wręcz wychodzi ze zdjęcia, jest realna prawie jak w 3D Fajny efekt, ładne zdjęcie.
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 16-04-2011 o 08:19

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    W opozycji do Przedmówcy powiem, że ja zdjęcia nie odbieram jako płaskiego. Pewne zbliżenie planów wynika z użytej ogniskowej i ładnie podkreśla kontrast kolorystyczny między pierwszym i drugim planem, czy też między dołem i pozostałą częścią kadru. Tytułowe chmury zostały pokazane bardzo plastycznie. Chmura na pierwszym planie wręcz wychodzi ze zdjęcia, jest realna prawie jak w 3D Fajny efekt, ładne zdjęcie.
    Pelna zgoda.

Domyślnie

Góra OK,dół...do niczego..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Góra OK,dół...do niczego..
    rozbuduj prosze, bo nie rozumiem Tak tam wtedy było

Domyślnie

Góra mimo pozorów plastyczności, rzeczywiścia jakoś płasko wyszła. Dół również bez przestrzeni, a to chyba za sprawą zbyt ostrego/kontrastowego i do tego jasnego pasma gór w oddali. Pierwszy plan przesaturowany i za ciemny, drugi przeniebieszczony. Zdjęcie niewątpliwie ma potencjał, ale chyba trzeba nad nim posiedzieć.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Pierwszy plan przesaturowany i za ciemny, drugi przeniebieszczony. Zdjęcie niewątpliwie ma potencjał, ale chyba trzeba nad nim posiedzieć.

Z tym przesaturowaniem to chyba przesadziłeś - lekka poprawka na dole (lekko mniej koloru i mz mniej korzystnie), ale są teraz w tym dziale prace z dużo mocnijszym nasyceniem - i nie moje Przeniebieszczone bo to perspektywa powietrzna.

Domyślnie

Góra..ładna chmura i dalej do ostatniego planu,dół to tylko jakieś kolorowe plamy..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Góra..ładna chmura i dalej do ostatniego planu,dół to tylko jakieś kolorowe plamy..
    Andrzej - masz coś ze swoim wypasionym monitorem Ja tam na dole widzę drzewa i cienie od chmur - no ale bronić się bezgranicznie nie zamierzam - ostro świeciło i stąd silne kontrasty

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów