Close

Strona 7 z 38 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 376

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hackermuz Zobacz posta
    Nie ma nic gorszego niż zdjęcia dla znajomych. Dasz palec chcą rękę.
    To fakt!
    Ja nie biorę kasy, ale znajomi się zaczynają zachowywać, jakby to MI zależało na zrobieniu dla nich zdjęć.
    Więc teraz mam w nosie-nie to nie, ja za wami chodzić nie będę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    To fakt!
    Ja nie biorę kasy, ale znajomi się zaczynają zachowywać, jakby to MI zależało na zrobieniu dla nich zdjęć.
    Więc teraz mam w nosie-nie to nie, ja za wami chodzić nie będę.
    Oczywiście nie ma też co generalizować. Mam znajomego dla, którego robię różne joby. Mówi co chce i prosi o wycenę. Robię cenę on zatwierdza i robimy. Nigdy nie woła o więcej niż ustalone. No ale niestety to jest ten wyjątek potwierdzający regułę.

Domyślnie

Oczywiście nie ma też co generalizować. Mam znajomego dla, którego robię różne joby. Mówi co chce i prosi o wycenę. Robię cenę on zatwierdza i robimy. Nigdy nie woła o więcej niż ustalone. No ale niestety to jest ten wyjątek potwierdzający regułę.
    niech zgadne, tez ma dzialalnosc?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    niech zgadne, tez ma dzialalnosc?
    Gdzieś pracuje na etacie (chyba w przewozie osób) ale koleś jest zajedobrym klawiszowcem i ciągle kombinuje więc i ja coś z tego mam
    Ale jak pisałem to jest ten wyjątek. Generalnie znajomi nie szanują pracy jak ostatnio jednemu zrobiłem ślub po kosztach to przez pół roku przed i po słuchałem przy każdej okazji ile kasiory na nim zarobiłem. To był ostatni raz, taki strzał w łeb po którym się otrząsnąłem.
    Mi się przypomniało stare dobre powiedzenie, że jak człowiek się szanować nie będzie to nikt go szanować nie będzie.

Domyślnie

znajomi nie szanują pracy jak ostatnio jednemu zrobiłem ślub po kosztach to przez pół roku przed i po słuchałem przy każdej okazji ile kasiory na nim zarobiłem.
    Jakbym słyszała znajomych, którzy u mojego chłopaka serwisują auta. Kupują fury za grube tysiące, a potem nie stać ich na części i naprawy. Więc jak przy kasie słyszą ile przychodzi im zapłacić, to jest lament, branie na litość itp. Albo potem takie właśnie wypominanie. Np. na mieście "dobra, to ty płacisz na piwo, bo tyle na mnie zarabiasz, że ho ho"...

Generalnie ludzie nie zdają sobie sprawy, ile poszczególne rzeczy kosztują, dla nich jest albo drogo, albo tanio. Bez rozróżnienia na poszczególne branże, usługi, koszty wykonania zlecenia.

Domyślnie

do znajomych - kurczę akurat wtedy mam zajęty termin , że wcześniej mi nie powiedziałeś i po kłopocie
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

ja tam nie wiem ale mi sie wydaje ze znajomi , znajomi znajomych i ich znajomi to jest glowne utrzymanie takiego poczatkowego fotografa slubnego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wielebnyy Zobacz posta
    ja tam nie wiem ale mi sie wydaje ze znajomi , znajomi znajomych i ich znajomi to jest glowne utrzymanie takiego poczatkowego fotografa slubnego
    znajomi znajomych to zupelnie inna bajka

Domyślnie

Problem w tym, że większość osób uważa, że fotografowanie to nic trudnego. Wystarczy nacisnąć spust w aparacie i zdjęcie samo wychodzi. Ile osób wie, ile wymaga to nauki, pracy, prób. Masz aparat to nie problem pstryknąć zdjęcie! Jakbym miał taki aparat to też bym zrobił zdjęcia! Na to nakładają się jeszcze reklamy - jakiś prosty kompakcik za 300 zł i napis jakość dla zawodowców. Więc podejście do fotografów jest, takie, a nie inne. Poza tym ludzie widzą 10%-20% pracy fotografa. Kiedy pstryka na weselu czy gdzieś, pracy w domu nad zdjęciami już nie widzą. Ciekawe jakby takiego jęczącego posadzić przy wybieraniu zdjęć, z 1000 wybrać 20. Po godzinie by stwierdził, że to nie dla niego.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Problem w tym, że większość osób uważa, że fotografowanie to nic trudnego.
    Nie tylko fotografowanie. Lecznie zebow, naprawianie samochodow, instalacja sieci komputerowych. Wszystko to jest banalne dla przecietnego Kowalskiego i powinno byc za darmo albo prawie darmo. Mam wrazenie ze panuje powszechne przekonanie ze osoba prowadzaca wlasna dzialalnosc to kombinator i zlodziej

Strona 7 z 38 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów