Close

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 173

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez credka Zobacz posta
    Korespondent - jak to dumnie brzmi
    To raczej jest korespondent wojenny... i to dosłownie...

W fotografii klubowej, a szczególnie w disco-disco jest tragedia... Robiłem kilka razy takie akcje i nigdy więcej. Owszem mi wtedy płacili za te zdjęcia (mało ale zawsze) no ale gra nie warta świeczki jak to mówią...

Biorąc SWÓJ sprzęt można go po prostu stracić i NIKT ci go nie zwraca, nie odkupuje. Poprostu dostaniesz jeszcze kopa w tyłek że nie zrobiłeś materiału, a to że straciłeś sprzęt? NIKOGO to nie obchodzi...

Domyślnie

Z praktykami to wspolnego za duzo nie ma, a z wykorystaniem naiwnych owszem
    moim zdaniem za kazda prace powinno sie placic
    chyba ze "dla studenta" wszyscy pracuja za darmo, dla frajdy i reklamy tez tam mozna umiescic za darmo

Domyślnie

ciekawe na czym sie te zdjęcia obrabia?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    ciekawe na czym sie te zdjęcia obrabia?
    Jak to na czym? W Paincie
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

na czym? na pirackim photoshopie przecież... bo no przypał na czymś innym obrabiać...

Domyślnie

Dla mnie to robienie kasy na naiwnych.
    Nie mam nic przeciw praktykom, sam jestem opiekunem praktyk, ale. Właśnie ale. Dajemy mentora "opiekuna" możliwość (dostęp) do materiału na którym osoba się uczy, dajemy glejt, że odbył praktykę. Brak informacji o sprzęcie i ubezpieczeniu go oraz brak wzmianki o oprogramowaniu do edycji to chała. Oczekują pewnie nie wiadomo czego, nie dając nic w zamian.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 11-04-2011 o 12:53 Powód: pis.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    na czym? na pirackim photoshopie przecież... bo no przypał na czymś innym obrabiać...
    W jakim sensie przypał? Bo jak dla mnie przypał to korzystanie z nielegalnego programu, w takiej sytuacji.

Oczekują pewnie nie wiadomo czego nie dając nic w zamian.
    Ale to wiadomo czego oczekują. Że znajdą jelenia (a znajdą na pewno bo niejedna osoba posiadająca krótko aparat, połasi się na takie wspaniałe stanowisko, myśląc, że się czegoś nauczy), który przez 3 miesiące będzie dla nich fotografował, obrabiał i oddawał swoje zdjęcia za „Dziękuję”. Amortyzacja sprzętu (aparat, obiektywy, lampy, komputer itd itp), możliwość uszkodzenia sprzętu (jednak to koncerty) -- kogo to obchodzi? Kwestia oprogramowania to nie problem -- jest darmowy Gimp.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 11-04-2011 o 12:54 Powód: pis.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    W jakim sensie przypał? Bo jak dla mnie przypał to korzystanie z nielegalnego programu, w takiej sytuacji.

Ale to wiadomo czego oczekują. Że znajdą jelenia (a znajdą na pewno bo nie jedna osoba posiadająca krótko aparat, połasi się na takie wspaniałe stanowisko, myśląc, że się czegoś nauczy), który przez 3 miesiące będzie dla nich fotografował, obrabiał i oddawał swoje zdjęcia za „Dziękuję”. Amortyzacja sprzętu (aparat, obiektywy, lampy, komputer itd itp), możliwość uszkodzenia sprzętu (jednak to koncerty) -- kogo to obchodzi? Kwestia oprogramowania to nie problem -- jest darmowy Gimp.
    Czy Gimp jest darmowy dla firm?

Domyślnie

Czy Gimp jest darmowy dla firm?
    Tak -- jest na licencji GPL.

A poza tym przecież to praktykant z niego będziesz korzystał, nie firma u której odbywają się praktyki.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Tak -- jest na licencji GPL.

A poza tym przecież to praktykant z niego będziesz korzystał, nie firma u której odbywają się praktyki.
    Właśnie w razie czego pewnie powiedząm, że nie wiedzieli, że ma nielegalne oprogramowanie.

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów