Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Pixel Soldier + P6000 = problem

Witam,
    Do tej pory odpalałem sb800 na Nikonie P6000 przez kabel synchro. Wszystko było ok. Kupiłem sobie Pixel Soldier TF-372 i kicha. Niby wszystko działa, lampa się odpala guzikiem na nadajniku, ale aparat nie widzi lampy. Jak zmontuję zestaw, to lampki na nadajniku i odbiorniku świecą się na zielono, kanały ustawione, grupy ustawione i nic. Aparat nie wykrywa lampy. Choć jak aparat i lampa przejdą w standby to wciśnięcie migawki wybudza lampę i aparat. Jakieś pomysły co jest nie tak?? Wina aparatu, czy walnięty Soldier i go reklamować??

Domyślnie

Nie zakładaj 2 wątków w różnych działach. Wywaliłem tamten. Tu jest OK.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Wchodzę na forum, patrzę.. Jedna odpowiedź! Już myślałem, że się czegoś dowiem!
    Ale ok, sorry za dwa wątki..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orelob Zobacz posta
    Wchodzę na forum, patrzę.. Jedna odpowiedź! Już myślałem, że się czegoś dowiem! ...
    No cóż nie każdy ma taką konfigurację sprzetu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    No cóż nie każdy ma taką konfigurację sprzetu...
    I nie plujcie na Soldiery (b.fajne wyzwalacze), bo to nie ich wina, że ktoś nie wiedział co kupuje.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Przykro mi ale nawet i moje pożyczone Soldiery (prosto od kuriera ze sklepu ze świeżymi bateriami) dawały ciała gorzej niż Phottix Aster...

Także może coś jest na rzeczy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    dawały ciała ...
    Czyli konkretnie?
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekCz Zobacz posta
    I nie plujcie na Soldiery (b.fajne wyzwalacze), bo to nie ich wina, że ktoś nie wiedział co kupuje.
    Chodziło mi o konfigurację sprzetu, a nie model wyzwalacza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekCz Zobacz posta
    Czyli konkretnie?
    Czyli konkretnie w studio było tak że co któraś klatka była niedoświetlona albo na pół doświetlona bo Pixele dawały sygnał za wcześnie albo za późno, nie znam się. Czasami w ogóle nie dawały sygnału na lampy... i to tylko na terenie studia coś koło 30m2...

Astery waliły niezmiennie 100% błysków w dobrym czasie...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów