Tylko z tego co ja rozumiem Fatman nie dał pisma sprzedawcy tylko sprzęt został wysłany na serwis (z opisem usterki). 2 tygodnie na odpowiedź zobowiązuje sprzedawce nie serwis.
Szukaj
Tylko z tego co ja rozumiem Fatman nie dał pisma sprzedawcy tylko sprzęt został wysłany na serwis (z opisem usterki). 2 tygodnie na odpowiedź zobowiązuje sprzedawce nie serwis.
Ostatnio edytowane przez rattler ; 23-03-2011 o 20:09
D7000 i parę słoików
Forza Motorsport...
Spoko -w poniedziałek, wtorek będę miał okazję przetestować (a że mam już doświadczenie to zajmie mi to chwilkę i wystarczy z 30 zdjęć na puszkę) z dwie sztuki D7000 z nowej serii -mam nadzieję, że będą sprawne.
Wtedy w zależności od humoru albo pojadę do Wawy i załatwię sprawę osobiście, albo wymienię na nowy, a serwisem zajmie się już sklep.......... bo szkoda mojego zdrowia.
W międzyczasie poszedłem z rodzinką na spacer, zrobiłem kilka zdjęć na poprawę humoru -wyszło coś takiego:
Tato, co zrobiłeś ? Wysłałeś aparat do serwisu Nikona ? Na głowę chyba upadłeś Tatusiu![]()
![]()
(niestety z D3........ no ale on trafia)
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
oj ten dziadek (d3) dostaje takie baty psychiczne od Ciebie bo ciągle na niego psioczysz a on w dalszym ciągu udowadnia wyższość i doświadczenie nad młodzikami![]()
Współczuję Fatman, to niestety ja się pytałem, czy nie żałujesz wymiany d300s na d7k. Czasami, po prostu musimy sobie realnie popatrzeć, czy nie walczymy z wiatrakami. Możesz jechać do wawy, ale jak sam powiedziałeś, to kolejne 150zł i nikt Ci tego na pewno nie zwróci. Dobrze by było tą sprawę wygrać ale jakim kosztem? Swojego czasu, pieniędzy, nerw i zdrowia? Czasami niestety choć to mało budujące, lepiej odpuścić i mieć święty spokój. Odpuścić, na zasadzie, że jest jakieś rozwiązanie, nie koniecznie idealne ale na zasadzie mniejszego zła. Nie wiem jaką masz propozycję ze sklepu ale rozważ, czy warto nadal walczyć z serwisem, czy wybrać to mniejsze zło.
Wiem, że to mało budujące ale taka nasza zas....na rzeczywistość. Pozdrówko.
Kurde Fatman, przyłącze się do chóru, także miałem pewność, że dostaniesz naprawioną puszkę. Bardzo mi przykro. Przykro mi także z tego powodu, że kiedyś miałem analogową lustrzankę Canona w której brakowało mi kilku bajerków jakie miał Nikon i tak sobie teraz wymarzyłem, że kupię sobie lustrzankę właśnie Nikona. A tymczasem taki kwach.
Przetestuj te nowe puszki i olej dalszą walkę z wiatrakami. Zdrowie ważniejsze od użerania się z serwisem, który, jak podejrzewam, ponownie olałby Twoją reklamację.
Ja nadal uważam, że d7000 jest dobrą puszką, choć trafiają się wadliwe egzemplarze zdecydowanie zbyt często.
D7000 + N18-105; Czajka II
witam,
cosik mam podejrzenie, że problem ten może dytyczyć wszystkich d7000.
Detekcja widocznie nie daje sobie rady w specyficznych warunkach oświetleniowych. Ja mam też nieraz dziwne uczucie, że u mnie LV działa celniej niż detekcja. Zacząłem juz po malutku zglębiać temat manualnych stałek.
A tak na poważnie to chyba też wyskoczę na nocny plener przetestować LV i detekcję
D7000+D70s+N35/1.8+T17-50/2.8VC+CZJ135/3.5+J200/4+SB800
Ale to koniecznie trzeba sprawdzać u nas w Łodzi w Manufakturze
W Warszawie nie macie takich lamp przy których wariuje AF D7000![]()
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
podziękujcie ekologom za te żarówki "eko"![]()
czy jest na pokladzie prawnik? kolega ma podobny problem...i zastanawiamy sie czy jest sens slac do serwisu czy od razu do sadu??
Prawnikiem nie jestem ale do czynienia miałem z sądem. Zanim wyznaczą Ci sprawę, to już dawno minie Ci gwarancja, jeśli papugi Cię nie zjedzą, to zeżrą Cię koszty ekspertyz, odwołań itp. Jeśli już to Federacja konsumentów itp. Najlepiej jednak zawsze dojść do jakiegoś kompromisu. Lepiej stracić trochę i dostać jakiś inny egzemplarz, czy nawet model, ale sprawny niż stracić wszystko.
Skontaktuj się z nami