Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Filtr AA w D200

Domyślnie Filtr AA w D200

Witam,

czy dysponuje ktoś wiedzą, jaki jest dokładny wymiar filtra AA w Nikonie D200??
    Chcę zrobić z mojego Nikona D200IR

Znalazłem firmę która założy mi filtr IR, oraz znalazłem firmę którea wytnie mi odpowiedni rozmiar takiego filtra. Potrzebny mi tylko dokładny wymiar.

Może ktoś rozbierał lub rozbierze i zmierzy

Pozdrawiam
    brak podpisu

Domyślnie

W D50 jest to 24.5 X 29 mm. Ale biorą pod uwagę ramkę i sam rozmiar DX (23,7 x 15.6mm) widać, że jest spory zapas luzu.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jabolix Zobacz posta
    Witam,

czy dysponuje ktoś wiedzą, jaki jest dokładny wymiar filtra AA w Nikonie D200??
    Chcę zrobić z mojego Nikona D200IR

Znalazłem firmę która założy mi filtr IR, oraz znalazłem firmę którea wytnie mi odpowiedni rozmiar takiego filtra. Potrzebny mi tylko dokładny wymiar.
    Prawdopodobnie (czyli na 99,99%) jest taki sam jak w D80. Akurat tak się składa, że mam wyjęty, więc jak znajdę chwilkę to Ci zmierzę.
    Ja zrobiłem sobie D80IR (znajdziesz u mnie na stronce ZTS tutek) i zrobiłem tak, że wyjąłem filtr, zaniosłem do optyka wraz filtrem IR (czyli dałem na wzór), oni sobie to pomierzyli i doszlifowali mi IRkę, która na drugi dzień założyłem do D80
    Pierwsze rozłożenie (dokopanie się do matrycy) zajęło mi ok. 30-40 minut. Drugie (czyli założenie IRenki) trwało już tylko 15 minut
    Nie wiem jak będzie z D200...
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    (...)
    Nie wiem jak będzie z D200...
    A w D200 nie trzeba czasem rwać gum?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    A w D200 nie trzeba czasem rwać gum?
    Trzeba, trzeba... Tzn. można je "bezboleśnie" odkleić (o ile same się jeszcze nie odkleiły).
    Jabolix, jak chcesz serwisówkę to wiesz gdzie mnie szukać
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Uprawnienia umieszczania postów